Srbija vodi real-politiku

Izvor: Beta, 12.Jan.2015, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija vodi real-politiku

BEOGRAD, 11. januara 2015. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da zbog koje je postala partner čiji se stavovi poštuju i shvataju u medjunarodnoj zajednici.

"Vlada koju smo napravili SNS i mi prva je uvažila realnosti novog poretka u svetu i prva je počela da se ponaša u skladu s njima. Zato smo počeli pregovore sa Kosovom, zato smo uspeli da otpočnemo proces priključivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << EU, zato smo krenuli u unutrašnje reforme jer nas one približavaju onom svetu čiji deo hoćemo da budemo", kazao je Dačić za list Danas od ponedeljka.

Kako je ocenio, Srbija je zahvaljujući tome, povratila u velikoj meri ugled i poštovanje partnera iz medjunarodne zajednice.

Upitan kako će na Srbiju uticati činjenica da će tokom 2015. godine obavljati ulogu zemlje koja predsedava OEBS-om, Dačić je kazao da je to "izazov i šansa" za povećanje autoriteta i poboljšanje položaja Srbije u medjunarodnoj zajednici.

"Pozicija predsedavajućeg OEBS-om je naša lokomotiva ka Evropi, naša pokazna vežba koja dokazuje da smo odgovorna i sposobna nacija", kazao je ministar dodavši da Srbija posle dužeg političkog izgnanstva ima mogućnost da se vrati na svetsku scenu kao poštovanja dostojan partner.

"Ta mogućnost je otvorena i zato što Srbija za razliku od više situacija u poslednjih sto godina, sada nije u epicentru svetske krize", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.