Srbija pokrenuta s mrtve tačke

Izvor: B92, 29.Okt.2012, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija pokrenuta s mrtve tačke"

Beograd -- Vlada je za prvih sto dana rada dosta toga pokrenula sa "mrtve tačke", a zemlja je vraćena na kolosek s koga se vidi svetlo na kraju tunela, kaže Ivica Dačić.

Prema njegovim rečima, za prvih sto dana rada Vlada Srbije je zemlju vratila iz ekonomskog ambisa u stanje koje može da ide pozitivnim tokom i učinila više nego što neke vlade učine za ceo mandat.

"Ono što je najbolja stvar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jeste da građani i dalje imaju očekivanja od ove vlade, ali je rano da se kaže da li će biti i uspešna", rekao je Dačić novinarima u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

U uspehe postignute u prvih sto dana premijer je nabrojao ponovno pokretanje evropskih integracija s tačke koja je, kako je ukazao, pretila da ode u stranputicu.

Dačić je podsetio da je vlada koju vodi prihvatila da realizuje sve postignute dogovore prethodne vlade u razgovorima s Prištinom, pokrenula ponovo dijalog Beograda i Prištine, a da se lično sastao s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

Prema njegovim rečima, odnosi u vladi su bolji nego na početku mandata, nema sukoba i različitih tonova, nema osporavanja generalnog kursa, a sve odluke se donose jednoglasno.

On je podsetio i da je ukinuo telefonske sednice koje su bile praksa prethodne vlade kada se, kako je ocenio, nije znalo šta se na njima donosi ili usvaja.

Dačić je zaključio da nije dobro da članovi vlade daju ocenu o njenom radu, ali da vlada nije imala luksuz da je neko čeka sto dana da bi procenila njen rad, već da je od prvog dana imala teške teme i teška očekivanja.

Premijer se osvrnuo i na sutrašnju posetu državne sekretarke SAD Hilari Klinton i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton Beogradu. On je rekao da Klintonova ne dolazi u Srbiju da bi ispostavljala ultimatume već da bi ohrabrila evropski kurs domaćih vlasti.

O prvih sto dana vlade ranije danas je govorio i predsednik Tomislav Nikolić. On je rekao da je zadovoljan radom Vlade i ocenio da Dačićev kabinet radi kao tim.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Nema sukoba u Vladi

Izvor: S media, 29.Okt.2012

Premijer Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je njegov kabinet za sto dana uradio i pokrenuo više stvari nego što neke druge Vlade urade za čitav svoj mandat..."Vratili smo zemlju iz ekonomskog ambisa u stanje koje može da ide pozitivnim tokom", rekao je Dačić novinarima u Sremskoj Kamenici...Prema...

Nastavak na S media...

Ministri: Izvlačimo državu iz ambisa!

Izvor: Kurir, 30.Okt.2012, 07:00

Premijer i ministri složni u oceni da su timskim radom napravili pomak u ekonomiji, kao i u borbi protiv kriminala..BEOGRAD - Uvek može bolje...Pre 100 dana zatekli su, kako tvrde, opšti haos u državi, ali su timskim radom uspeli da naprave pomak u ekonomiji, borbi protiv kriminala i korupcije, evropskim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.