Socijalisti bez direktora, Backović se povukao

Izvor: Večernje novosti, 28.Apr.2014, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalisti bez direktora, Backović se povukao

NEMALI broj visokih funkcionera SPS ne slaže se sa odlukom da se uđe u vlast u ovom formatu, a nezadovoljstvo bi moglo da kulminira na kongresu, koji će biti održan do kraja godine - saznaju nezvanično „Novosti“. Prema našim informacijama, grupu socijalista koji su nezadovoljni koalicionim aranžmanom koji je sklopio Ivica Dačić, kao i njegovim odnosom prema pojedinim stranačkim prvacima, predvode Milutin Mrkonjić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Slavica Đukić Dejanović, Branko Ružić, Dušan Bajatović i Novica Tončev. - Postoji ozbiljna podela unutar stranke po pitanju ulaska u vladajuću većinu. Ne toliko zbog kadrovskih rešenja, koliko zbog toga što pojedini funkcioneri smatraju da će stranka time izgubiti identitet. Oni smatraju da su neki ljudi, poput Dejana Backovića, ostavljeni na vetrometini. Neizvesna je i sudbina Dušana Bajatovića, kome se sprema smena u „Srbijagasu“, a protiv njega bi mogla da bude pokrenuta i istraga - kaže naš izvor iz vrha SPS. Kao posledica „šumova“ između Dačića i dela rukovodstva, došlo je i povlačenje Dejana Backovića sa mesta direktora stranke. Zanimljivo je da njegovog naslednika treba da izabere šef Izvršnog odbora Branko Ružić, koji je takođe nezadovoljan stanjem u stranci. Backović nam je u ponedeljak samo kratko odgovorio da je trenutno na odmoru i nije hteo da komentariše „priče političke čaršije“.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

NEZADOVOLJSTVO U SPS: Socijalisti bez direktora, Backović se povlači!?

Izvor: Press, 29.Apr.2014, 00:06

Prema informacijama, grupu socijalista koji su nezadovoljni koalicionim aranžmanom koji je sklopio Ivica Dačić, kao i njegovim odnosom prema pojedinim stranačkim prvacima, predvode Milutin Mrkonjić, Slavica Đukić Dejanović, Branko Ružić, Dušan Bajatović i Novica Tončev.. - Postoji...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.