Slučaj “Dajmler“: Dačić traži podatke od Nemaca

Izvor: S media, 26.Mar.2010, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj “Dajmler“: Dačić traži podatke od Nemaca

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u petak da su od nemačke policije zatražene konkretne informacije u vezi sa istragom postupaka korupcije između nemačke kompanije "Dajmler" i pojedinih država.

Dačić je precizirao da je reč o periodu od 1998. do 2008. godine i dodao da nadležni organi u Srbiji još nemaju informacije o tome na šta se optužbe odnose kada >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je naša zemlja u pitanju.

On je naveo da je 2004. godine Služba za borbu protiv organizovanog kriminala podnela krivičnu prijavu protiv više lica u vezi sa vlasničkom transformacijom "Mercedesove" firme u Srbiji "Ineks intereksport".

"Ta istraga se, nažlost, još vodi u tužilaštvima", rekao je ministar i najavio da, ukoliko postoje neke druge indicije, one će biti temeljno istražene.

Nemački mediji su preneli da je američko Ministarstvo pravde optužilo nemačkog proizvođača automobila, kompaniju "Dajmler" da je plaćala mito zvaničnicima u 22 zemlje, među kojima je i Srbija.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.