Sledi smena vlasti u NS i Palanci

Izvor: B92, 29.Jul.2012, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sledi smena vlasti u NS i Palanci"

Smederevska Palanka -- Premijer Ivica Dačić kaže da će novu vlast po republičkom modelu narednih dana dobiti Novi Sad i Smederevska Palanka, a da u Beogradu zasad neće biti promena.

On je najavio da će narednih dana koalicioni partneri koji čine vladu napraviti spisak gradova i opština u kojima će biti formirana vlast po republičkom modelu.

"Gde god je moguće treba upodobiti formiranje vlasti na lokalnom nivou u skladu sa republičkim", rekao je Dačić istakavši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se ništa neće raditi silom.

On je precizirao da će predmet razgovora o promeni vlasti, između ostalih, biti Novi Sad i Smederevska Palanka, a da je u Beogradu Dragan Đilas ubedljivo pobedio i da za sada promena neće biti. Prema Dačićevim rečima, to nije nikakva prevara izborne volje građana.

"Imamo nelogičnu situaciju da SPS nije na vlasti na primer u Vojvodini, a s druge strane SPS u nekim opštinama poštuje dogovor sa DS zbog čega se SNS naljutila i iz te ljutnje u pojedinim opštinama pravi vlasti sa DS, a izbacuju SPS", objasnio je Dačić, koji je i lider SPS.

On je najavio i da će u toku ove nedelje Skupština Srbije izabrati novog zaštitinika građana i da će Skupština raspravljati o još nekim bitnim zakonima koje je vlada uputila parlamentu.

Kako je dodao, neki predlozi zakona koje je prethodna vlada uputila Skupštini biće vraćeni vladi i svaki ministar će analizirati te akte ponovo.

Dačić je navio i da će posle pauze u radu, krajem avugusta,Skupština raspravljati o zakonima iz oblasti ekonomije i informisanja.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.