Senić: Pastorova izjava netačna – planirana ista sredstva za Vojvodinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2012, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senić: Pastorova izjava netačna – planirana ista sredstva za Vojvodinu

BEOGRAD -

Izjava potpredsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora je nekorektna, netačna i politički uvredljiva, jer su rebalansom budžeta za ovu godinu Vojvodini planirana ista sredstva kao i Zakonom o budžetu za 2012. godinu, izjavio je državni sekretar Ministarstva finansija i privrede Vlajko Senić.

Državni sekretar Senić je reagovao na izjavu Pastora koji je premijeru Ivici Dačiću rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da ministra finansija Mlađana Dinkića "ili obuzda ili zameni", oštro ga kritikujući zbog izmena Zakona o osnovama budžetskog sistema.

"Smatramo da način na koji je on komunicirao sa nama prevazilazi normalan politički dijalog i želimo da razgovaramo o činjenicama, a ne da slušamo neargumentovane optužbe", poručio je u utorak Senić.

Senić je za Tanjug nagovestio da će planom budžeta za 2013, koji je u fazi izrade, Vojvodini biti izdvojeno više sredstava, jer će osnovica za obavezni transfer iz budžeta od sedam odsto iznositi 820 milijardi dinara, mnogo više od ovogodišnje osnovice od 750 milijardi dinara.

Senić je izrazio uverenje da će Pastor podržati ideju Ujedinjenih regiona Srbije o daljoj regionalizaciji Srbije, jednako kao i Vojvodine, koja će imati mogućnost da se normalno i uspešno razvija.

Pastor je ranije podržao najavu pokrajinskog premijera Bojana Pajtića, koji je rekao da će Vojvodina zbog izmena Zakona o budžetskom sistemu pred Ustavnim sudom pokrenuti postupak ocene ustavnosti tih izmena.

Skupština Srbije odbacila je amandmane Saveza vojvođanskih Mađara na izmene Zakona o budžetskom sistemu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Senić: Izjava Pastora uvredljiva

Izvor: Radio 021, 26.Sep.2012

Državni sekretar Ministarstva finansija i privrede Vlajko Senić rekao je da je izjava predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora kojom kritikuje ministra Dinkića uvredljiva, nekorektna i netačna.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.