Sednica Glavnog odbora SPS-a

Izvor: RTS, 03.Sep.2015, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Glavnog odbora SPS-a

U sedištu SPS-a na Studentskom trgu počela je sednica Glavnog odbora te stranke. Predsednik socijalista Ivica Dačić rekao je da će jedan od potpredsednika stranke biti istoričar Predrag Marković.
Na pitanje novinara da li je to iznenađenje koje je najavljivao, Ivica Dačić je odgovorio potvrdno, prenosi Tanjug >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << .

Na sednici Glavnog odbora SPS-a socijalisti bi trebalo da izaberu i ostale stranačke organe.
Time bi socijalisti, gotovo devet meseci od Kongresa, trebalo da kompletiraju stranačko rukovodstvo.
Kongres socijalista, deveti po redu, održan je 14. decembra, kada je za lidera stranke ponovo izabran Ivica Dačić, ali ne i zamenik predsednika, potpredsednici, Izvršni odbor, članovi Predsedništva.
Dačić je juče rekao da samo on zna ko će biti izabran u vrh SPS-a, navodeći da je stoga sve što se pojavilo u novinama ili neistinito ili poluistinito.
Lider socijalista je rekao i da će SPS kao partija svakako nastaviti svoj reformski proces spremajući se za dalje političke zadatke.
"Naša politička orijentacija je jasna, mi se nalazimo u Vladi, delimo zajedničke političke ciljeve da Srbija bude moderna, uređena, ekonomski razvijena zemlja koja ide ka EU, ali koja takođe drži do svojih nacionalnih i državnih interesa i daljeg razvoja odnosa sa tradicionalnim prijateljima", istakao je Ivica Dačić.
Od decembarskog Kongresa u medijima se licitiralo o ostalim kadrovskim rešenjima, a kao kandidati za potpredsednike nabrajani su Aleksandar Antić, Branko Ružić, Novica Tončev, Dejan Radenković, Milutin Mrkonjić, Vladan Zagrađanin, Žarko Obradović, Slavica Đukić Dejanović i Dijana Vukomanović.
Od Kongresa 2010. godine sa Dačićem su strankom rukovodili Žarko Obradović, kao zamenik predsednika stranke, ali i Đukić Dejanović, Mrkonjić i Vukomanovićeva, kao potpredsednici, dok je predsednik Izvršnog odbora bio Branko Ružić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istoričar Predrag Marković potpredsednik SPS-a

Izvor: B92, 03.Sep.2015

Najveće iznenađenje Glavnog odbora SPS je da je za jednog od potpredsednika stranke izabran istoričar Predrag Marković, javlja reporterka B92 s mesta događaja...Predsednik socijalista Ivica Dačić novinarima je to otkrio na ulasku u salu, nakon čega je, na pitanje novinara da li je to iznenađenje...

Nastavak na B92...

Istoričar Predrag Marković potpredsjednik SPS-a

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2015

BEOGRAD - U sjedištu SPS u Beogradu na Studentskom trgu počela je sjednica Glavnog odbora...Predsjednik SPS Ivica Dačić novinarima je na ulasku otkrio je da će jedan od potpredsjednika stranke biti istoričar Predrag Marković...Na pitanje novinara da li je to iznenađenje koje je najavljivao, Dačić...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Izabrani potrpedsednici SPS-a

Izvor: Studio B, 03.Sep.2015

Socijalisti su devet meseci od Kongresa, dobili i ostale stranačke organe a među potrpedsednicima stranke je istoričar Predrag Marković...Na sednici Glavnog odbora određeni su i kandidati za gradonačelnika Beograda i premijera Vojvodine...Glavni odbor SPS odlučio je danas da će njihov kandidat...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.