Šarić u Rusiji ili pod zemljom

Izvor: B92, 25.Jan.2013, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šarić u Rusiji ili pod zemljom"

Beograd -- Darko Šarić se krije ili u Rusiji ili Švajcarskoj, a treća opcija je da je "pod zemljom", kaže član Borda direktora međunarodne policije Marko Nicović.

Pozivajući se na podatke Američke agencije za borbu protiv droge, Nicović kaže da Šarić još ima jake veze u MUP Srbije.

On je rekao da postoji mogućnost da su obaveštajni podaci o kretanju Šarića prosleđeni direktno prvom potpredsedniku vlade Srbije Aleksandru Vučiću, a da je premijer i ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unutrašnjih poslova Ivica Dačić zaobiđen.

A, ako se sa Šarićem i pregovara to se radi isključivo putem posrednika, kaže Nicović.

"Moje mišljenje je da je u Rusiji, ili pod zemljom, ili se krije u Švajcarskoj. To su tri opcije. Pod zemljom može da bude, recimo, da je kao jedna vrsta u stvari živog jezika - opasnost za mnoge političare, opasnost za mnoge mafije i opasnost za mnoge policajce," naveo je on za RT RS.

Beogradski advokat Božidar Prelević je rekao da od 2000. do 2004. godine nema saznanja o Darku Šariću.

Šarić je 2005. dobio državljanstvo Srbije, a poslednji put je viđen u javnosti 2009. godine.

"Šarić je bio neko ko je rado viđen u našim ambasadama, mnogi su sa njim radili, ali se postavlja pitanje - ko tačno zna čime se on bavi? Veoma je teško znati kako je vaš klijent ili finansijer zaradio pare - ako ih vadi iz banke. Dakle, nije Šarić doneo pare u koferu, za nešto jeste, ali za većinu nije. To je opet prošlo neke banke i imao je neki ulaz, sa nekim," rekao je Prelević.

Prelević i Nicović su saglasni da je u tom periodu plaćao i imao svoje ljude u svim segmentima društva - u politici, policiji, državnim organima u Srbiji. Evidentno je da je Šarić u stvari počeo da pravi imperiju u doba Koštunice, kažu oni.

"Možemo da kažemo da je cilj, recimo, da se eliminiše Koštunica sa političke scene, koji nije nevin po pitanju Šarića, jer je u njegovo vreme Šarić počeo da kupuje desetine hiljada hektara i privatna preduzeća od novca od droge," kaže Nicović.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu izašlo je nedavno s podacima da je Šarić u Srbiji oprao milijardu i 700 miliona evra dajući kredite koje je uzelo 600 firmi.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podiglo je protiv Šarića pet optužnica zbog prodaje droge i pranja novca, a zbog bekstva sudi mu se u odsustvu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nicović: Šarić je u Rusiji, Švajcarskoj ili pod zemljom

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Jan.2013

BEOGRAD - "Možemo da kažemo da je cilj, recimo, da se eliminiše Koštunica sa političke scene, koji nije nevin po pitanju Šarića, jer je u njegovo vreme Šarić počeo da kupuje desetine hiljada hektara i privatna preduzeća od novca od droge".

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.