Dačić i Karamarko o kriminalu u regionu

Izvor: RTS, 07.Maj.2010, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Karamarko o kriminalu u regionu

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Hrvatske dogovorili se o osnivanju regionalnog centra za borbu protiv organizovanog kriminala. Centar će biti otvoren i za druge države u regionu, istakao ministar Dačić.

Tomislav Karamarko ministar unutrašnjih poslova Hrvatske i srpski ministar policije Ivica Dačić dogovorili su se danas u Osijeku da osnuju regionalni centar za borbu protiv organizovanog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kriminala.

"U okviru tog centra biće formirani zajednički operativni timovi za istrage u koji će biti uključeni i tužioci", rekao je Karamarko na konferenciji za novinare u Osijeku nakon sastanka sa Dačićem.

Ministar Karamarko je precizirao da će Sporazum o formiranju tog centra biti zajedničkim aktivnostima dva ministarstva primenjivan u nekoliko faza.

Te faze su - imenovanje operativnih timova kako bi se pripremio pravni okvir, obezbeđivanje, razmena informacija, formiranje zajedničkih timova za kriminalističku istragu, obezbeđivanje tehnoloških i finansijskih sredstava.

Karamarko je rekao da organizovani kriminal poznaje jedino interes i profit, a da kroz Hrvatsku i Srbiju postoji veliki "protok" kriminala.

"Ukoliko smo do sada bili korak ili dva iza organizovanog kriminala, došlo je vreme da budemo najmanje korak ispred", rekao je Karamarko.

Ministar je naglasio da su građani regiona zaslužili mir i sigurnost a da je u obezbeđivanju toga, odgovornost Ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Hrvatske velika.

Karamarko je ukazao i na neophodnost održavanja konstantno dobrih odnosa i saradnje policije dve države, bez obzira na dnevno- politička dešavanja.

Srpska i hrvatska policija imaju najbolju saradnju u regionu

Ministar Dačić je istakao da srpska i hrvatska policija imaju najbolju saradnju u regionu, dodajući da je saradnja srpske policije korektna sa svim ostalim na Zapadnom Balkanu.

Dačić je objasnio da će budući Centar služiti za prikupljanje i korišćenje raznih operativno-kriminalističkih saznanja kao i za zajedničke akcije u borbi protiv svih vidova organizovanog kriminala.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je rekao i da su za rad budućeg centra značajni formiranje zajedničke baze podataka i uključivanja predstavnika tužilaštva obe države.

"Centar je otvoren i za druge države u regionu", kazao je Dačić ističući da je za policijsku saradnju u regionu formiranje zajedničkog centra Srbije i Hrvatske "istorijski događaj."

Dačić i Karamarko izrazili su zadovoljstvo što je danas stupio na snagu međuvladin Sporazum o saradnji policija dve države koji je potpisan maja 2009. u Zagrebu.

U okviru saradnje hrvatske i srpske policije kao i formiranje budućeg zajedničkog centra, Dačić je najavio da će u sedištima policije u Beogradu i Zagebu biti formiranje "sigurne sobe", odnosno mesta preko kojih će biti moguće potpuno sigurno razmenjivati informacije.

Pored Dačića na sastanku sa Karamarkom bio je i direktor policije Srbije Milorad Veljović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić se sastaje sa Karamarkom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2010

OSIJEK - Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Hrvatske, Ivica Dačić i Tomislav Karamarko, danas su u Osijeku otpočeli razgovore o formiranju zajedničkog Centra za borbu protiv organizovanog kriminala...Cilj formiranja tog centra je bolja razmena informacija i koordinacija i saradnja policija regiona...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dačić se sastao sa Karamarkom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2010

OSIJEK - Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Hrvatske, Ivica Dačić i Tomislav Karamarko, danas su u Osijeku otpočeli razgovore o formiranju zajedničkog Centra za borbu protiv organizovanog kriminala...Cilj formiranja tog centra je bolja razmena informacija i koordinacija i saradnja policija regiona...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Srpskohrvatski Centar za borbu protiv kriminala

Izvor: Mondo, 07.Maj.2010

Ministri unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i Hrvatske Tomislav Karamarko najavili su danas u Osijeku da će uskoro biti formiran zajednički Centar za borbu protiv organizovanog kriminala.

Nastavak na Mondo...

Dogovoreno osnivanje regionalnog centra za borbu protiv kriminala

Izvor: Blic, 08.Maj.2010, 00:00

Ministri unutrašnjih poslova Hrvatske i Srbije Tomislav Karamarko i Ivica Dačić dogovorili su se danas u Osijeku da osnuju regionalni centar za borbu protiv organizovanog kriminala..."U okviru tog centra biće formirani zajednički operativni timovi za istrage u koji će biti uključeni i tužioci",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.