Rehabilitacija Kalabića je sramota

Izvor: BKTV News, 27.Maj.2017, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rehabilitacija Kalabića je sramota"

Rehabilitacija Nikole Kalabića predstavlja sramotnu odluku koja šteti ugledu Srbije, rekao je za list "Danas" ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Viši sud u Valjevu je nepravosnažno rehabilitovao nekadašnjeg komandanta Gorske garde Kraljevske vojske u otadžbini Nikolu Kalabića i poništio sve odluke kojima mu je bila konfiskovana imovina i oduzeta građanska prava.

Inače, i ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << policije Nebojša Stefanović izjavio je da smatra da je presuda o rehabilitacija Nikole Kalabića sramna.

"Naglašavam, ne mešam se u rad sudova, ali presuda je sramna. Jedina pozitivna stvar u svemu je što presuda još uvek nije pravosnažna", rekao je Stefanović.

Zahtev za rehabilitaciju Kalabića podnela je njegova unuka Vesna Kalabić, tvrdeći da nije bio ratni zločinac, da nije izdao Dražu Mihailovića jer je streljan pre njega, kao i da je stradao iz politickih, nacionalnih, a pre svega ideoloških razloga.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Dačić, Vulin i LDP osudili rehabilitaciju Nikole Kalabića

Izvor: N1 televizija, 27.Maj.2017

Rehabilitacija Nikole Kalabića predstavlja sramotnu odluku, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, komentarišući odluku o rehabilitaciji bivšeg komandanta četničke Gorske garde u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.