RIKER SE SASTAO SA DAČIĆEM, POPODNE I SA STEFANOVIĆEM

Izvor: Kurir, 20.Jan.2012, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIKER SE SASTAO SA DAČIĆEM, POPODNE I SA STEFANOVIĆEM

Riker će u Beogradu biti do 21. januara, a među temama razgovora sa srpskim zvaničnicima je kosovsko pitanje

BEOGRAD - Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Filip Riker sastao se danas u Beogradu sa zamenikom premijera Srbije Ivicom Dačićem.

Riker boravi u poseti Beogradu u okviru turneje po regionu, a u popodnevnim satima razgovaraće i sa šefom beogradskog pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borkom Stefanovićem.

Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je uoči Rikerove posete rekao da će se među temama razgovora naći sve što je vezano za kosovsko pitanje - nastavak pregovaračkog procesa, šta može da se uradi kako bi se unapredio, primena postignutih dogovora, kao i rešenje za regionalno predstavljanje Prištine koje je jedan od uslova da Srbija u martu dobije stausa kandidata za člantsvo u EU.

Kako je rekao, očekuje da će jedna od važnijih tema razgovora biti plan u četiri tačke predsednika Srbije Borisa Tadića za rešenje kosovskog pitanja.

Prema Stefanoviću, Srbija će imati priliku da američkim partnerima, koji imaju značajnu ulogu u stablilizaciji prilika na Balkanu, ali i veliki uticaj na Prištinu, objasni svoju poziciju i predstavi taj plan.

Riker će u Beogradu biti do 21. januara.

Američki zvaničnik je pre Beograda posetio Prištinu i Skoplje, a do 26. januara, kada završava turneju po Balkanu, boraviće i u Turskoj i Austriji.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.