Poslednji oproštaj od žrtava u Velikoj Ivanči

Izvor: Press, 12.Apr.2013, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji oproštaj od žrtava u Velikoj Ivanči

Opelo je služio, pred više stotina žitelja Velike Ivanče, episkop šumadijski Jovan i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve. Nakon toga povorka je krenula ka groblju, koje je udaljeno oko kilometar.

Opelu je prisustvovalo više hiljada meštana Velike Ivanče, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović, predsednik Skupštuine grada Beograda Aleksandar Antić, predstavnici skupštine opština Mladenovac i Sopot, kao i predstavnici policije.
Veće opštine Mladenovac donelo je odluku da petak, 12. april, bude Dan žalosti, a pogrebne troškove snosiće Opština Mladenovac i Grad Beograd.
Žrtve ubice Ljubiše Bogdanovića su njegovi rođaci i komšije: Branko Bogdanović, Dobrila Bogdanović, Dragana Stekić, Danica Stekić, Mihajlo Despotović, Milena Despotović, zatim Goran Despotović i Jovana Despotović i njihov dvogodišnji sin David, Olga Mijajlović, Velimir Mijajlović, Miloš Ješić i Ljubinka Ješić.
Podsetimo, nezapamćeni zločin u Srbiji dogodio se u utorak kada je Ljubiša Bogdanović u pet kuća u Velikoj Ivanči ubio 13 osoba, među kojima i dvogodišnje dete. Nakon toga Bogdanović je pokušao da ubije suprugu i sebe, a juče je preminuo u Urgentnom centru.
Kako prenosi Informer, i Ljubiša Bogdanović će biti sahranjen na seoskom groblju u Velikoj Ivanči, što je naljutilo meštane. 
- Ovako se izvukao nekažnjeno i otišao na onaj svet. Toliko ljudi je zavio u crno i ostavio ih da se zlopate celi život i proklinju svoju sudbinu. Gde je tu pravda?!- sa ogorčenjem je prokomentarisao jedan Ivančanin. 
Zdravstveno stanje njegove supruge Javorke Bogdanović je stabilno i ona se oporavlja od hirurškog zahvata. U Srbiji je zbog tragedije u Velikoj Ivanči u sredu bio dan žalosti.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Djilas: U toku uzupracija zemljšta PKB u Čenti

Izvor: Beta, 12.Apr.2013

BEOGRAD, 12. aprila 2013. (Beta) - Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas izjavio je u petak da je u toku uzurpacija zemlje Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) u Čenti i pored obećanja nadležnih da to toga.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.