Pomoć u novcu i robi 15 miliona €

Izvor: B92, 01.Jun.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć u novcu i robi 15 miliona €

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je do sada prikupljeno oko 15 miliona evra pomoći u novcu i robi.

Dačić je rekao da je do sada na namenske račune Vlade Srbije i diplomatsko-konzularnih predstavništava uplaćeno više od 4,1 milion evra pomoći za ugrožene u poplavama koje su pogodile Srbiju, i prikupljena humanitarna pomoć u robi vredna 11,5 miliona evra.

Dačić je na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare o radu Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spoljnih poslova rekao da je do 29. maja na namenski devizni račun Vlade Srbije za upućivanje pomoći zbog poplava koje su zadesile zemlju, uplaćeno 2,9 miliona evra.

Prema njegovim rečima, na namenske žiro-račune ili podračune u samim diplomatsko-konzularnim predstavništvima, uključujući i donacije koje su se primale u gotovom novcu, uplaćeno 724.000 evra i 93.000 dolara.

On je naveo da očekuje još takvih donacija i dodao da su u Ambasadi Srbije u Moskvi najavljene dve donacije od po 100.000 dolara za pomoć saniranja štete od poplava u Srbiji i BiH, od strane privrednika sa ovih prostora.

Preko Pejpal servisa Ambasade Srbije u Briselu uplaćeno je više od 530.000 evra, naveo je Dačić.

On je istakao da je i posredstvom diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u inostranstvu do sada prikupljena i poslata humanitarna pomoć u robi u vrednosti od 11,5 miliona evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomoć u novcu i robi 15 miliona evra

Izvor: Akter, 01.Jun.2014

Ministar Ivica Dačić rekao je da je do sada na namenske račune Vlade Srbije i diplomatsko-konzularnih predstavništava uplaćeno više od 4,1 milion evra pomoći za ugrožene

Nastavak na Akter...

Dačić: Prikupljeno 15 miliona evra pomoći u novcu i robi

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Jun.2014

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je do sada prikupljeno oko 15 miliona evera pomoći u novcu i robi.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.