Policijci, ipak, na radnim mestima

Izvor: Blic, 12.Nov.2010, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijci, ipak, na radnim mestima

Radnici ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) obavljaju danas redovne radne zadatke poštujući dogovor o zamrzavanju štrajka koji su sa resornim ministrom Ivicom Dačićem postigli sinoć predstavnici Sstrajakačkdog odbora sindikata policije.

Ovu informaciju potvrdio je danas Tanjugu, Lazar Ranitović, generalni sekretar Sindikata srpske policije, jednog od sedam udruženih sindikata policije sa oko 22.000 članova, koji su zbog nerešenog materijalnog položaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << policije zakazali štrajk koji je trebalo da počne jutros.

Ministar policije je, kako ističe Ranitović, obećao da će svim radnicima policije biti ispalćeno po 10.000 dinara jednokratne pomoći za novembar i decembar.

Predstavnicima Sstrajkačkog odbora sindikata policije, na sastanku sa ministrom Dačićem, obećano je, takodje, da će se od 1. januara naredne godine primenjivati Zakon o policiji koji im omogućava pravo na uvećandje zarade od 30 do 50 odsto u odnosu na radnike ostalih državnih organa, zbog otežanih uslova rada.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Štrajk policije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.