Počinje Poljoprivredni sajam

Izvor: B92, 14.Maj.2013, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Poljoprivredni sajam

Novi Sad -- Jubilarni 80. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu biće održan od 18. do 24. maja i ove godine će okupiti 1.500 izlagača iz više od 60 zemalja.

Direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač rekao je da će ove godine zemlja partner biti Republika Hrvatska, a sajam će u subotu 18. maja otvoriti predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Hrvatska će se ove godine predstaviti kroz izlagački i kongresni segment.

U hali 1 nastupiće kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz različitih oblasti poljoprivredne proizvodnje, a u subotu 18. maja od 13 sati u Kongresnom centru Novosadskog sajma, biće održan Poslovni forum "Hrana - što nas spaja to nas i povezuje" u organizaciji ministarstava poljoprivrede Hrvatske i Srbije, a organizatori najavljuju i učešće oba resorna ministra.

Ambasador Hrvatske u Srbiji Željko Kuprešak izrazio je zadovoljstvo što je upravo njegova zemlja uspela da dobije status zemlje-partnera na jubilarnom 80. Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. Kuprešak je istakao da je upravo model partnerstva onaj prema kome Srbija i Hrvatska treba da sarađuju na svim nivoima.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Srbije Danilo Golubović najavio je ća se ministarstvo i ove godine podržati izložbu organske proizvodnje u hali 4 Novosoadskog sajma.

Radno vreme sajma je od 09.00 do 19.00 sati, pojedinačne ulaznice koštaju 500 dinara, za organizovane kolektivne posete su 350 dinara, a za organizovane školske posete, penzionere i decu od sedam do 12 godina po 200 dinara. Dan pred početak Sajma poljoprivrede, 17. maja Novosadski sajam će organizovati svečanu akademiju povodom 90 godina postojanja ovog sajma, kojoj će prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, najavio je direktor Novosadskog sajma.

Na izložbi će nastupiti više od 35 poljoprivrednih gazdinstava, proizvođača, prerađivača, distributera, sertifikacionih kuća, instituta, centara za organsku proizvodnju. Ministarstvo će, takođe, kako je naveo i ove godine kao i predhodnih podržati i organizaciju Nacionalne izložbe stoke koja je najveća ovog tipa na Balkanu.

Na toj izložbi biće prestavljeno 1.500 grla odabrane stoke domaćeg uzgoja, a Dan stočara će biti organizovan u četvrtak 23. maja na Manježu Novosadskog sajma, kada će najuspešnijim odgajivačima biti uručena prestižna priznanja.

On je podsetio da ministarstva poljoprivrede Srbije i Hrvatske, organizuju poslovni forum koji će promovisati mogućnosti agrobiznis sektora i biti prilika za potencijalne poslovne partnere da se okupe na jednom mestu i razmene iskustva, naveo je Golubović.

Na ovogodišnjem Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu učestovaće kompanije iz Mađarske, Letonije, Bugarske, Češke, Italije, Turske, Nemačke, Austrije, Rumunije, Holandije, Ukrajine, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Kine, Poljske, Indije, Kipra, Irske, Grčke, Francuske, Norveške.

Na sajmu će biti upriličena i izložba poljoprivredne mehanizacije koja će proteći u znaku najpoznatijih svetskih brendova, a biće izloženi i noviteti koji su predstavljeni na najpoznatijim svetskim sajmovima poljoprivredne mehanizacije.

U nedlju 19. maja biće organizovan Porodični dan, kad će cela porodica moći da poseti Poljoprivredni sajam, sa jednom dnevnom ulaznicom od 500 dinara.

Kompanija Victoria Group će i ove godine tradicionalno, u periodu od 18. do 24. maja 2013. godine biti jedan od izlagača na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Master hali novosadskog sajma. Tokom trajanja manifestacije, Victoria Group predstaviće svoje poslovanje, proizvodni portfolio, aktivnosti i biće jedan od učesnika dve važne konferencije regionalnog karaktera.

Zasebno predstavljanje svojih proizvoda i usluga imaće kompanije članice Sojaprotein, Veterinarski zavod Subotica, SP Laboratorija, Victoria Logistic i Fertil, koje će se na sajmu predstaviti kroz sledeće aktivnosti:
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veliki jubileji Novosadskog sajma

Izvor: DobreVesti.rs, 14.Maj.2013

BEOGRAD/NOVI SAD - U godini jubileja, kada Novosadski sajamNovosadski sajam obeležava 90. godina od svog nastanka, održava se od 18. do 24. maja ove godine jubilarni 80. Međunarodni poljoprivredni sajam, na kome će učestvovati više od 1.500 izlagača iz 60 država, a zemlja partner je Republika...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Zvonko Bogdan u revijanlom delu Tamburica festa

Izvor: Dzungla.org, 15.Maj.2013, 00:11

LEGENDA tamburaške muzike – Zvonko Bogdan, i ove godine će, šesti put zaredom, nastupiti na Svetskom tamburica festu, koji će uz učešće 11 orkestara iz osam zemalja da se održi 28. i 29. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Ljubiteljima tamburice Bogdan će se predstaviti...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.