PREDPREMIJERA U ZVEČANU U PUNOJ DVORANI

Izvor: Kurir, 19.Dec.2010, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDPREMIJERA U ZVEČANU U PUNOJ DVORANI

ZVEČAN - U zvečanskom Domu kulture danas je održana predpremijera filma "Montevideo, Bog te video" kojoj je, pored glumaca, reditelja Dragana Bjelogrlića, kome je ovo rediteljski debi, prisustvovao zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

ZVEČAN - U zvečanskom Domu kulture danas je održana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << predpremijera filma "Montevideo, Bog te video" kojoj je, pored glumaca, reditelja Dragana Bjelogrlića, kome je ovo rediteljski debi, prisustvovao zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Posle predpremijere filma koji će sutra biti prikazan i u beogradskom Centru "Sava", Bjelogrlić je rekao da je srećan, jer mu se, kao i glavnom glumcu u filmu, ostvario životni san.

On je rekao da današnja predpremijera ne bi bila moguća bez pomoći ministra Dačića.

Biskopska dvorana zvečanskog Doma kulture bila je ispunjena do poslednjeg mesta.

Ne krijući zadovoljstvo, Dačić je rekao da je ovo za njega istorijski film, jer obrađuje temu o prvom svetskom prvenstvu u fudbalu na kome je učestvovala i reprezentacija tadašnje Jugoslavije u kojoj je većina igrača bila iz Srbije.

Obraćajući se sa bine, prekidan aplauzima, Dačić je rekao da je presrećan i da je neizmerno zahvalan Bjelogrliću što je omogućio prikazivanje filma u Zvečanu, na Kosovu i Metohiji.

On je rekao da ovo nije prilika za priču o politici, jer je, za njega, ovaj događaj sam po sebi "više od politike" i "više od igre". U tom trenutku mu je Sergej Trifunović, koji u filmu glumi načelnika policije u Kraljevini Jugoslaviji, dobacio "tako je kolega".

Ocenivški da je sam događaj "najveća moguća politika", Dačić je rekao da bi voleo da i umetnici iz drugih oblasti ne zaborave na Kosmet, odnosno da treba da shvate da je ono "izvorište srpske kulture i duhovnosti".

"Nisam igrao u ovom filmu, ali policija je uvek imala značajnu ulogu i drago mi je da je ona bila zastuplejna, pa mi je drago što je i tad bila zaslužna za odlazak na svetsko prvenstvo", rekao je ministar Dačić i doda da je bio na tom stadionu u Urugvaju.

On je zahvalio svima, izrazivši uverenje da će i drugi umetnici ubuduće pružiti priliku žiteljima Kosmeta da, posle ko zna koliko decenija, vide, kako je rekao, sam vrh srpskog glumišta i srpske umetnosti.
Pogledaj vesti o: Montevideo,   Montevideo Bog te video

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponosan sam na „Montevideo“

Izvor: Blic, 19.Dec.2010

BEOGRAD - Nakon prašine koja se digla zbog dobijanja funkcije člana Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, Srđan Dragojević se ovih dana vratio u centar pažnje javnosti i iz sasvim filmskih razloga – on je autor scenarija filma „Montevideo, Bog te video” reditelja Dragana Bjelogrlića....

Nastavak na Blic...

Predpremijera u Zvečanu u punoj dvorani

Izvor: Glas javnosti, 20.Dec.2010, 07:17

ZVEČAN - U zvečanskom Domu kulture juče je održana predpremijera filma.."Montevideo, Bog te video" kojoj je, pored glumaca, reditelja Dragana..Bjelogrlića, kome je ovo rediteljski debi, prisustvovao zamenik..premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić...Posle predpremijere filma koji...

Nastavak na Glas javnosti...

Film 'Montevideo, bog te video' u Centru 'Sava' (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 20.Dec.2010

Dugo očekivani film "Montevideo, bog te video" reditelja Dragana Bjelogrlića biće večeras premijerno prikazan beogradskoj publici u Centru "Sava", a projekcije su zakazane za 18 i 21 sat. Film koji govori o istorijskom uspehu naše fudbalske reprezentacije na prvom

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.