Osuđujem bombardovanje Dubrovnika

Izvor: B92, 12.Jul.2014, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Osuđujem bombardovanje Dubrovnika"

Dubrovnik -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić osudio je danas u Dubrovniku bombardovanje tog hrvatskog grada u ratu devedesetih godina.

"Nadam se da smo sinoć malo više doprineli zbližavanju naših naroda i to ovde u Dubrovniku koji je bio meta bombardovanja i uništavanja, što Srbija, naravno, osuđuje", rekao je Dačić koji je u Dubrovniku učestvovao na devetom Kroacija forumu, prenela je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agencija Hina.

Hrvatska agencija navodi da je Dačić prvi zvaničnik Srbije koji je jasno osudio napade bivše JNA i srpskih i crnogorskih paravnojnih snaga na grad pod zaštitom UNESKO-a i najpoznatije hrvatsko turističko odredište.

Ministarka spoljnih posova Hrvatske Vesna Pusić ocenila je da je Dačićeva izjava dokaz "dramatične promene" u odnosima među državama koje su nedavno ratovale.

"To je svakako za pohvalu, da se čovek seti da to kaže, ali nije ništa od čega se zemlja zatrese", rekla je Pusićeva.

Ona je dodala da je to "jedan element koji pokazuje u kojoj meri su se odnosi u regionu dramatično promenili".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Osuđujem bombardovanje Dubrovnika"

Izvor: Akter, 12.Jul.2014

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić osudio je danas u Dubrovniku bombardovanje tog hrvatskog grada devedesetih godina

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.