Od Kozare ostao samo pepeo!

Izvor: Kurir, 26.Maj.2012, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Kozare ostao samo pepeo!

Ministar Ivica Dačić: Vatra je zahvatila 1.000 kvadratnih metara, ali nije bilo potrebno evakuisati stanovnike okolnih zgrada

BEOGRAD - Panika!

Bioskop „Kozara“ na Terazijama potpuno je izgoreo u požaru koji je izbio juče oko 14 sati. Povređenih nije bilo, a pretpostavlja se da je kroz krov, koji je prokišnjavao, voda došla u dodir sa električnim instalacijama, što je dovelo do požara.

Gust dim koji se nadvio nad centrom Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izazvao je juče veliku paniku među građanima! Vatru je gasilo 56 vatrogasaca sa 17 vozila, a jedan od njih bio je i Miodrag I.

- Prvi smo stigli na lice mesta! Nas šestorica smo uleteli unutra! Sala i dve manje prostorije bioskopa bile su u plamenu! Odmah smo se bacili na gašenje požara i ubrzo smo uspeli da lokalizujemo buktinju. Grede su bile u plamenu, a kolege su morale da seku lim kako bismo na nepristupačnim mestima gasili vatru - rekao je vatrogasac Miodrag I.

Ministar policije Ivica Dačić čim je čuo za požar prekinuo je sednicu pred­sed­ništva SPS i došao na lice mesta i posmatrao vatrogasce koji su se penjali po krovu i gasili plamen.

- Požar u bioskopu je lokalizovan, ali je za potpuno gašenje potrebno nekoliko sati. Nije bilo žrtava niti povređenih, a vatra je zahvatila površinu od oko 1.000 kvadratnih metara. Ipak, požar nije ugrozio ljude i zgrade u okolini bioskopa, nije bila potrebna evakuacija građana - rekao je Dačić.

Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije

- Uzrok požara je zasad nepoznat i tek će daljom istragom biti utvrđene sve okolnosti u vezi sa ovim slučajem. Gašenje požara bilo je otežano zbog nepristupačnosti terena. Vatrogasci su morali da seku krov i urušavaju ga jer su i grede gorele.

Sanja Žugić Vuksanović, načelnica Uprave za vanredne situacije grada Beograda

- Požar je brzo lokalizovan, ali je bilo potrebno dosta vremena da bude potpuno ugašen. Bilo je neophodno i da umorne vatrogasce zamenimo odmornijim - rekla je Žugić Vuksanović.

Sumnjive okolnosti

♦ odmah po izbijanju požara dve osobe istrčale iz bioskopa

♦ bioskop nije radio, ali su u tim prostorijama ulični prodavci čuvali tezge

♦ struja je zvanično bila isključena, ali strujomer je radio, pa se veruje da se neko ilegalno priključio

Elitni bioskop

♦ Bioskop „Kozara“ imao je 757 sedišta i dugo je važio za jedan od najboljih

♦ Nekoliko godina u njemu su organizovane projekcije filmova na Festu

♦ Kompletno je renoviran osamdesetih godina prošlog veka

♦ Bioskop je bio u sastavu „Beograd filma“, čiji je većinski vlasnik 2007. postao Milan Đivanović

♦ Iste godine „Kozara“ je zatvorena

♦ Đivanović je 2008. bioskop „Kozara“ prodao Ivici Todoriću, vlasniku hrvatskog „Agrokora“

♦ Đivanović je uhapšen 2011. zbog sumnje da je zloupotrebio položaj, falsifikovao isprave i utajio porez

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.