Neizvestan dogovor oko Vlade

Izvor: RTS, 28.Jul.2013, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neizvestan dogovor oko Vlade

U ponedeljak posle 17 časova znaće se tačno u kom sastavu će nastaviti da radi Vlada, posle sastanka Ivice Dačića, Aleksandra Vučića i Mlađana Dinkića.

Uprkos stranačkim najavama personalnih promena, i dalje je neizvesno kako će izgledati rekonstruisana Vlada. Mnogo više znaće se u ponedeljak uveče, posle sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lidera vladajuće koalicije.

Premijer Ivica Dačić rekao je da na sastanku, koji je održan u subotu, nije postignut nikakav konačan dogovor između SNS-a, SPS-a i URS-a o rekonstrukciji Vlade Srbije i za ponedeljak najavio novi sastanak koalicionih partnera.

"Odluka URS-a biće razmotrena na sastanku Aleksandra Vučića, Mlađana Dinkića i mene koji sam zakazao za sutra u 17 sati u Vladi Srbije", rekao je Dačić Tanjugu.

Dačić je istakao da kao predsednik Vlade još jednom podseća da temeljna i ozbiljna rekonstrukcija ne podrazumeva samo personalne promene već i promene u pristupu ciljevima i načinu vođenja finansija i ekonomije.

"Smatram da to predstavlja ključni uslov za dalje uspešno funkcionisanje Vlade Srbije", poručio je premijer.

Potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović rekao je da će posle sutrašnjeg sastanka lidera vladajuće koalicije biti jasno da li će URS biti deo Vlade.

"Mi smo uradili posao koji je bio pred SNS. Za ostale ćemo videti. Sutrašnji sastanak će to pokazati, ja ne bih ulazio u detalje", rekao je Stefanović novinarima.

URS je danas saopštio da pristaje na podelu Ministarstva finansija i privrede i da bi u tom slučaju Mlađan Dinkić ostao ministar finansija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.