Mrkonjić: Koridor 10 za dve godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2012, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Koridor 10 za dve godine

BEOGRAD -

Potpredsednik SPS-a i ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić izjavio je da će Koridor 10 biti gotov za dve godine i da je lider SPS-a Ivica Dačić pravi čovek za premijera, jer se dokazao kao izvanredan ministar policije.

Vreme je da Dačić, kao jedan od najsposobnijih političara koje imamo, preuzme još odgovorniju funkciju, rekao je Mrkonjić i dodao da planira da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ostane u tom ministartsvu i u narednom mandatu - da bi završio Koridor 10.

"U uslovima svetske ekonomske krize, uradili smo mnogo - 200 kilometara putnog koridora, a na preostalih 130 radovi su u toku. Poslednja dva gradilišta biće otvorena za nedelju dana od Proseka do Crvene reke prema istoku i od Grabovnice do Grdelice prema jugu. Most Beška je završen u ovom mandatu", rekao je Mrkonjić u intervjuu sutrašnjim "Novostima".

On je dodao da mu ne pada napamet da dva meseca pred glasanje svečano otvara gradilišta, preseca vrpce i da obećava čuda.

"Do 1. maja biće otvorene dve deonice od po deset kilometara na obilaznici oko Beograda, ali je to planirano pre nego što smo znali termin za izbore", kazao je Mrkonjić.

Za Koridor 11, auto-put od Beograda do Čačka, Mrkonjić je rekao da je u završnoj fazi deonica od Uba do Lajkovca, a pripremljena je realizacija deonice od Ljiga do Preljine i 4. aprila biće otvoreno to gradilište finansirano iz kredita Azerbejdžana.

Spremne su još dve deonice, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga.

Na pitanje da li bi savetovao predsedniku Borisu Tadiću da podnese ostavku kako bi se raspisali i predsednički izbori, Markonjić je odgovorio odrečno.

"Ne. Moj prijatelj Slobodan Milošević predsedničke izbore je raspisao pre vremena 2000. godine i napravio je kobnu političku grešku. Očigledno je da u Srbiji ništa ne treba da se radi pre roka. Ja sam pokušao da radim pre roka, pa su me svi napadali. Sve u svoje vreme, tako je najbolje", smatra Mrkonjić.

On smatra i da bi država trebalo sve da učini da zaštiti Vojislava Šešelja i da je suđenje Šešelju sramota za svetsko pravosuđe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkonjić: Koridor 10 za (nove) dve godine

Izvor: Mondo, 22.Mar.2012

Potpredsednik SPS-a i ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić izjavio je da će Koridor 10 biti gotov za dve godine.

Nastavak na Mondo...

Mrkonjić italijanima nudi Jadranski "koridor"

Izvor: Mondo, 22.Mar.2012

Ministar za infrastrukturu i energetiku ponudio je italijanskom konzorcijumu "Korteze" da učestvuje u izgradnji autoputa prema Crnoj Gori i Beogradskog železničkog čvora. Za završetak Koridora 10 Mrkonjkiću treba "još dve godine".

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.