Mogu li Romkinje ući u Parlament Srbije?

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Mar.2021, 19:26

Mogu li Romkinje ući u Parlament Srbije?

Posle više od 30 godina višepartijskog sistema i deklarativne posvećenosti za učešće nacionalnih manjina u političkom životu, u Srbiji još nisu uspostavljeni uslovi za političko angažovanje Romkinja, poručuju na 8. mart, aktivistkinje Pokreta “Opre Roma Srbija”. Desetak predstavnica ovog pokreta okupilo se ispred zgrade Parlamenta u Beogradu gde su na pisarnici ostavile listu svojih zahteva predsedniku Skupštine Ivici Dačiću koji na Dan žena nije imao vremena za sastanak sa njima....
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Jutarnji program za Srbiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2021, 10:41

Epidemiološka situacija se pogoršava, upozoravaju lekari. Članice pokreta “Opre Roma” zakucale na vrata Skupštine Srbije tražeći veće angažovanje Romkinja u političkom životu. Čućete i ljude iz Srbije koji su učestvovali u maratonu za pisanje biografija žena na Vikipediji.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.