Mogu li Dačić i Tači do dogovora u Briselu?

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2013, 05:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogu li Dačić i Tači do dogovora u Briselu?

Premijer Srbije Ivica Dačić i Hašim Tači sastaće se danas u Briselu sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton, koja očekuje da se postigne dogovor koji će garantovati što je moguće više regularne lokalne izbore na Kosovu u novembru, uključujući i nagodbu o posetama srpskih zvaničnika.

Nova runda pregovora u Briselu  

Kako navode evropski diplomatski izvori, Ešton >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je srpskog premijera Ivicu Dačića i premijera tzv. Kosova Hašima Tačija pozvala u Brisel da bi se sprečio bilo kakav zastoj u pripremi izbora i obezbedilo učešće što većeg broja kosovskih Srba, ali i da bi se razjasnila situacija u vezi sa prošlonedeljnom zabranom srpskim zvaničnicima da posećuju Kosovo u vreme predizborne kampanje.

 

Kosovske vlasti prošle sedmice nisu dozvolile Dačiću da poseti Štrpce, posle čega je on zapretio prekidom pregovora. Srpski premijer je upozorio da zabrana njegove posete jednoj kosovskoj opštini predstavlja direktnu opstrukciju Briselskog sporazuma, postignutog u aprilu, i poručio da, ako EU ovu situaciju smatra normalnom, on "nema interesa da više učestvuje u dijalogu s Prištinom".

 

U Brisel sa premijerom Dačićem putuje i ministar zadužen za Kosovo i Metohiju Akleksandar Vulin.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koha: Napetosti u Briselu

Izvor: Blic, 07.Okt.2013

Atmosfera tokom današnjeg sastanka premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija bi mogla da bude napeta jer Beograd i Priština očekuju drugačije ishode razgovora o zabrani poseta srpskih zvaničnika, piše danas prištinski dnevnik Koha...Dnevnik kaže da zvaničnici u Beogradu očekuju promenu odluke...

Nastavak na Blic...

Brisel: Izbori glavna tema

Izvor: Akter, 07.Okt.2013

Pripreme za predstojeće lokalne izbore na Kosovu biće centralna tema večerašnjeg susreta Ivice Dačića i Hašima Tačija pod pokroviteljstvom EU, izjavila je Maja Kocijančič

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.