Milićević: Istina i pravda su interes Srbije

Izvor: RTS, 14.Maj.2017, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milićević: Istina i pravda su interes Srbije

Ubeđeni smo da će doći vreme kada će se pred sudovima utvrditi da li su oni koje danas Albanci nazivaju herojima zločinci ili ne, izjavio je šef poslaničke grupe SPS-a u Skupštini Srbije Đorđe Milićević.
Reagujući na saopštenje Alijanse za budućnost Kosova koja svog lidera Ramuša Haradinaja naziva "herojem zemlje i njenih građana", dok je šefa srpske diplomatije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivicu Dačića opisala kao "običnog prevaranta i iznuđivača", Milićević kaže da je Srbija na sve napade i provokacije, koje posleđih dana u kontinuitetu dolaze iz Prištine reagovala mirno, ne zato što smo slabi i što se bojimo, već upravo suprotno.
"Što se tiče zločina nad Srbima, ubeđeni smo da će doći vreme kada će se pred sudovima utvrditi da li su oni koje danas Albanci nazivaju herojima zločinci ili ne. Istina i pravda su interes Srbije", rekao je za Tanjug Milićević.
Kako je naveo, Beograd je jasno poručio da su bilo kakvi jednostrani potezi koji mogu ugroziti mir i stabilnost u regionu nedopustivi i da će Srbija na najbolji način zaštiti svoje nacionalne i državne interese.
"Beograd nije protiv dijaloga sa Prištinom, ali nećemo dozvoliti da nas ucenjuju zarad dnevno-političkih potreba i izborne kampanje na KiM", ističe Milićević.
Kaže i da očekuje da i međunaroda zajednica da puni doprinos u nastavku dialoga i sprovođenju onoga što je dogovoreno u Briselu, prvenstveno ZSO.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Milićević: Istina i pravda su interes Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2017

Ubeđeni smo da će doći vreme kada će se pred sudovima utvrditi da li su oni koje danas Albanci nazivaju herojima zločinci ili ne, izjavio je danas šef poslaničke grupe SPS u Skupštini Srbije Đorđe Milićević...Reagujući na saopštenje Alijanse za budućnost Kosova koja svog lidera Ramuša...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.