MSP negira tvrdnje Marinike Tepić

Izvor: RTS, 10.Dec.2019, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP negira tvrdnje Marinike Tepić

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije negiralo je tvrdnje Marinike Tepić da su SAD uručile notu o Slobodanu Tešiću ministru Ivici Dačiću ili bilo kome drugome u tom ministarstvu.
U saopštenju se navodi da Ministarstvo spoljnih poslova (MSP) redovno komunicira sa američkom i drugim ambasadama o mnogim pitanjima.
"O temi Slobodana Tešića razgovarano je u avgustu po svojevrsnim tezama – >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << talking points o izvoznoj kontroli, što čak nije ni u formi non-pejpera, a kamoli neke note", saopštava MSP.
Ističe se da su državni organi Srbije odgovorili non-pejperom u redovnoj komunikaciji.
"Znači, laž je da je upućena nota i da je prećutana, a razlog je još jedan pokušaj napada na predsednika Vučića i Vladu", piše u saopštenju.
Komentarišući tzv. Vasenarski aranžman, MSP navodi da je Srbija aplicirala još pre deset godina. "Tada nam još nisu dali da uđemo, i to u vreme vlasti Demokratske stranke", zaključuje se u saopštenju.
Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Vladimir Orlić rekao je danas da je Marinika Tepić ispričala "prežvakanu priču" i da su optužbe na račun državnog vrha besmislica i laž, navodeći da je izvesni Slobodan Tešić, koga ona pominje, trgovao oružjem u vreme Dragana Đilasa.
Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić tvrdi da je ambasada SAD pre dva meseca uputila notu upozorenja Srbiji, u kojoj se navodi da je delovanje trgovca oružjem Slobodana Tešića direktna opasnost po međunarodnu stabilnost i bezbednost.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MSP: SAD nikada nisu uputile notu o Tešiću

Izvor: Danas, 10.Dec.2019

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da je "neistina" da su SAD poslale notu povodom Slobodana Tešića koji se nalazi na američkoj crnoj listi zbog trgovine oružjem, bilo tom ministarstvu bilo ministru Ivici Dačiću.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.