Lavrov završio posetu Srbiji

Izvor: Beta, 19.Jun.2020, 11:18

Lavrov završio posetu Srbiji

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov završio je danas posetu Srbiji tokom koje je sa najvišim državnim zvaničnicima razgovarao o političkoj i ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu i pitanju Kosova.Lavrova je na aerodromu "Nikola Tesla" ispratio šef srpske diplomatije Ivica Dačić.Dačić je Lavrovu zahvalio na poseti koja je, kako je ocenio, "prošla izuzetno dobro". On je istakao da je "Lavrov veliki srpski prijatelj" i da "zbog toga svaka njegova poseta predstavlja izuzetan dogadjaj za Srbiju".Lavrov je juče u Beogradu razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem sa kojim je potpisao sporazum vlada Srbije i Rusije o saradnji u borbi protiv terorizma.Lavrov je sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom obišao izložbu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije o NATO bombardovanju SR Jugoslavije 1999, a sa Dačićem je posle sastnka položio vence na Groblju oslobodilaca Beograda 1944. pred Spomenik CrvenoarmejcuŠef ruske diplomatije sastao se i sa poglavarom Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarhom Irinejem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAČIĆ ISPRATIO LAVROVA ZA MINSK: Ruski ambasador uručio specijalan poklon srpskom šefu diplomatije (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2020

Poseta je prošla izuzetno..Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ispratio je danas na Aerodromu "Nikola Tesla" ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, koji završava svoju posetu u našoj zemlji...Ministar Dačić je zahvalio svom kolegi na poseti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Lavrov završio posetu Srbiji

Izvor: Danas, 19.Jun.2020

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov završio je danas posetu Srbiji tokom koje je sa najvišim državnim zvaničnicima razgovarao o političkoj i ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu i pitanju Kosova.

Nastavak na Danas...

Dačić: Zahvalnost Ekvadoru zbog nepriznavanja Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2020

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa ministrom inostranih poslova Ekvadora Hose Valensijom i zahvalio toj zemlji zbog principijelne pozicije o nepriznavanju jednoglasno proglašene nezavisnosti Kosova...Dačić je informisao Valensiju o aktuelnoj epidemiološkoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.