Lavrov stiže u Beograd, šta su ključne teme razgovora

Izvor: RTS, 18.Jun.2020, 07:53

Lavrov stiže u Beograd, šta su ključne teme razgovora

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov danas stiže u Beograd, gde će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.
Ključna tema razgovora sa najvišim zvaničnicima Srbije biće predlog Vašingtona da se lideri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije i Kosova sastanu krajem juna u Beloj kući.

O značaju te posete govori i njen tajming, jer nije uobičajeno da jedan visoki zvaničnik kakav je Lavrov dolazi u posetu dva dana pred izbore u Srbiji.
Lavrov je pred današnji susret sa predsednikom Vučićem i ministrom Ivicom Dačićem najavio da očekuje da razgovara i o tome kako rukovodstvo Srbije konkretno vidi praktične korake onih zemalja koje nude svoje posredničke usluge u nastavku dijaloga.
Sa Lavrovim će u Beogradu sastati i srpski član predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik koji će se prethodno videti sa predsednikom Vučićem.
Poseta Sergeja Lavrova dolazi nekoliko dana nakon što je predsednik Srbije razgovarao o Kosovu i Metohiji telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a iz Kremlja saopšteno da se "Moskva zalaže za izradu kompromisnog rešenja, prihvatljivog za Beograd, koje mora da odobri Savet bezbednosti UN".
Lavrov u Beograd stiže dan nakon što je Miroslav Lajčak u Prištini pokušao da "resetuje" dijalog i pridobije tamošnje zvaničnike za dogovor sa Beogradom.
Sastanak u Beloj kući, kako je najavio Ričard Grenel, održaće se 27. juna, a pre toga, 24. juna, srpski predsednik ide u Moskvu gde će prisustvovati obeležavanju Dana pobede i sastati se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov u Beogradu, sastao se sa Vučićem

Izvor: RTS, 18.Jun.2020

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao je u Beograd. Dočeku na aerodromu "Nikola Tesla" prisustvovali su ministar Ivica Dačić i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko. . Sergej Lavrov se na...

Nastavak na RTS...

Vučić: Ne možemo da priznamo Kosovo u zamenu za obećanje o članstvu u EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije moguće da Beograd prihvati nezavisnost Kosova ili ulazak te teritorije u Ujedinjene nacije a da zauzvrat ne dobije ništa ili samo obećanje da će Srbija jednom postati članica Evropske unije..."Ako mislite da je moguće da priznamo Kosovo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.