Ko je pričao s Šarićem biće uhapšen

Izvor: B92, 10.Jan.2013, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je pričao s Šarićem biće uhapšen

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da neće da bude predsednik Vlade u kojoj ministri razgovaraju sa odbeglim narko-bosom Darkom Šarićem.

"To su vrlo ozbiljne optužbe i ja ću lično insistirati da se taj slučaj reši, jer ukoliko je neko od ministara razgovarao sa Šarićem, on će biti uhapšen, a ukoliko to nije tačno, biće smenjen onaj ko je dao takvu informaciju", rekao je Dačić prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posete gradilištu mosta preko Dunava u Beogradu.

Premijer je dodao da nije informisan da postoje transkripti razgovora o kojima danas piše list "Kurir".

Taj dnevnik je objavio da je jedna strana bezbednosna služba "presrela" razgovor Šarića sa neimenovanim državnim zvaničnikom u kojem optuženi traži zaštitu od istrage i policije. Nije objavljeno ime ministra sa kojim je navodno komunicirao Šarić.

"Taj medij mora da se zapita čemu služi ta informacija, jer nije korektno da se na takav način govori znajući šta su ti vlasnici prošli. Oni treba da se sete da su bili hapšeni. Ja od njih očekujem najmanje izvinjenje ukoliko to nije tačno", rekao je Dačić.

"Dajte mi dokaze, dajte mi ime i prezime, taj neko će danas biti uhapšen", dodao je predsednik vlade.

Novi direktor policije ovih dana

Premijer i ministar policije Ivica Dačić izjavio je da će ovih dana biti izabran direktor policije. "Procedura je u toku i ovih dana će i to pitanje biti rešeno", rekao je on.

Konkurs za izbor novog direktora policije raspisan je u novembru, a prema pisanju medija, na konkurs se prijavilo više od 10 zainteresovanih. Prema tim napisima, Komisija je primila 32 prijave, a odbacila četiri.

On je novinarima, prilikom obilaska radova na izgradnji mosta Zemun - Borča, rekao da od prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića nije dobio nikakve informacije u vezi s tim.

Kad je reč o izjavi državnog sekretara MUP-a Vladimira Božovića o ministrima za koje se sumnja da saraduju sa Šarićem, Dačić je rekao da je sa njim razgovarao i da je dogovoreno da se "istraži sve što postoji", naglasivši da među njima nema nikakvih polemika.

Dačić kaže da vanredni izbori mogu da budu bilo kada, ali da se postavlja pitanje njihove svrsishodnosti.

"Vanredni izbori mogli bi da budu kad god hoćete. Međutim, sledeće nedelje treba da se sastanem sa Tačijem, imali smo razgovore u vladi kako da formulišemo platformu i ostvarimo cilj koji smo postavili, a to je dobijanje datuma pregovora, a u Briselu se naši ljudi bore da u radnim grupama postignu što više", rekao je Dačić.

On je ukazao da se u takvoj situaciji po medijima objavljuju informacije "Vlada samo što nije pala zbog Šarića".

"Šarića niko ne brani u vladi i ako ova vlada uhapsi Šarića, treba joj dati medalju, a ne da se govori o tome da treba da padne", naglasio je Dačić.

"Ako će Vlada da padne zbog toga, mi smo onda jedan srećan narod. Podsetiću vas da su ta hapšenja Šarićeve grupe počela kada sam ja bio ministar unutrašnjih poslova", rekao je on.

Dačić je naveo da se potraga za tim kriminalcem neće uspešno završiti preko novina, već će ga samo upozoriti da promeni lokaciju na kojoj se skriva.

"Mi smo poslednje informacije dobili od Interpola da se on nalazi u Južnoafričkoj Republici, ali nismo dobili podatke iz Interpola te zemlje šta se zaista desilo", rekao je Dačić.

"Novosti" danas pišu da su pokajnici raskrinkali narko-kartel Darka Šarića i ukazali na sve njegove veze, kao i da su saradnici suda pričali kome je Šarić davao novac za kampanje.

Podsetimo i da je "Nedeljnik" objavio da je odbegli Šarić prebegao iz Južnoafričke Republike u Švajcarsku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Biće uhapšen svako ko je pričao sa Šarićem

Izvor: Beta, 10.Jan.2013

BEOGRAD, 10. januara 2013. (Beta) - Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u četvrtak da neće biti predsednik vlade u kojoj ministri komuniciraju sa pripadnicima kriminalnih grup.

Nastavak na Beta...

Uskoro sporazum o strateškoj saradnji sa UAE

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2013

BEOGRAD -..Premijer Ivica Dačić najavio je danas da će Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) uskoro potpisati krovni sporazum o strateškoj saradnji dve zemlje...Dačić je, nakon obilaska radova na mostu Zemun-Borča rekao da je vlada juče na sednici donela određene akte koji su osnova za zaključivanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.