Ketrin Ešton sutra u Beogradu, u petak u Prištini

Izvor: Studio B, 25.Maj.2011, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ketrin Ešton sutra u Beogradu, u petak u Prištini

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton razgovaraće sutra sa srpskim zvaničnicima u Beogradu o reformama koje Srbija sprovodi u procesu pridruživanja EU.

Ešton će, kako je najavljeno, razgovarati sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, potpredsednikom vlade i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačicem i šefom tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Borislavom Stefanovićem.

Visoka predstavnica EU sa Dačićem će takdoje potpisati Sporazum o razmeni bezbednosnih informacija. Ranije je najavljivano da će tokom njene posete biti potpisan i Okvirni sporazum o uključivanju u civilne i vojne misije. Ta dva sporazuma omogucila bi učešće srpske vojske i policije u misijama za očuvanje bezbednosti u svetu.

Posle Beograda šefica evropske diplomatije će u petak 27. maja posetiti Prištinu gde će razgovarati sa premijerom Hašimom Tačijem i članovima tima za pregovore sa Beogradom koji predvodi zamenica premijera Edita Tahiri.

Prema pisanju prištinskih medija, sa Ketrin Ešton u Beograd i Prištinu dolazi i njen savetnik Robert Kuper, koji u ime EU učestvuje u razgovorima Beograda i Prištine, a mediji ocenjuju da se visoka predstavnica EU uključuje u razgovore Prištine i Beograda radi što bržeg pronalaska rešenja za teme o kojima se do sada razgovaralo.

Šef tima Vlade Srbije za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović rekao je početkom nedelje da će sa Eštonovom razgovarati o problemima u dijalogu Beograda i Prištine i načinima da se uklone prepreke koje postoje.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.