Kako Ivica Dačić svuda i sve stigne

Izvor: B92, 01.Okt.2012, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako Ivica Dačić svuda i sve stigne

Beograd -- Koliko vam treba da u vreme gradske gužve stignete sa jednog kraja Beograda na drugi_ Premijer Ivica Dačić bez obzira na to stiže svuda. B92 je proveravao kako.

Radni dan predsednik vlade Srbije počeo je u ponedeljak 1. oktobra u 9 sati ujutro, sastankom s delegacijom parlamentarne skupštine NATO/a u zgradi Vlade u Nemanjinoj ulici.

Samo jedan sat kasnije predsednik vlade i ministar unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslova se pojavio u auto/centru na Novom Beograd,u gde je stigao i da registruje kola.

Tu je promovisao mogućnost produženja registracije na tehničkom pregledu putem interneta.

“Od danas taj proces će biti skraćen na 15 do 20 minuta. Građani imaju opciju da na portalu ‘e uprava’ zakažu dolazak na tehnički pregled i da unapred plate sve neophodne takse putem interneta. Sve ove opcije moći će da odrade i na samom tehničkom pregledu ukoliko ne koriste internet”, poručio je Dačić tom prilikom.

Već tada je predsednoku vlade postalo jasno da ga čeka mnogo obaveza: “Hvala , idem dalje, pošto imam još jedno pet-šest skupova danas”.

Posle registracije, otišao je do Policijsko/kriminalističke akademije, gde je dodelio nagrade najboljim studentima. To nisu bili jedini studenti koji su se družili s njim.

Sa akademije je otišao na Megatrend, gde je studentima održao kratko predavanje, u okviru kog je studentima poručio da će biti premijer i kada oni budu diplomirali.

Ipak na poslednji događaj predsednik vlade je zakasnio. Novinari su ga više od jednog sata čekali u Nemanjinoj 11, gde je trebalo da dođe na sastanak sa predstavnicima Evropske unije za energetiku .

Odgovarajući na brojna novinarska pitanja, od onih o paradi ponosa do onih o evrointegracijama Srbije i ekonomskoj saradnji sa strancima, Dačić je iskoristio priliku da se osvrne i na važan datum u novijoj istoriji Srbije.

On je rekao da 12 godina posle 5. oktobra imamo ironičnu situaciju da Srbiju ka EU vode oni protiv kojih se borilo 5. oktobra, a da oni koji su tada pobedili Slobodana Miloševića sa evropskim idejama - sada imaju antievropske stavove.

Dači' je rekao da su se u tih 12 godina uloge na političkoj sceni veoma izmenile.

"Ali šta da radimo, to je život, to je politika. Ne želim da kažem da je 5. oktobar bio promašaj. To je bila želja naroda za promenama, a 12 godina kasnije desila se opet želja naroda za suštinskim promenama", rekao je Dačić novinarima posle sastanka s delegacijom EK, odgovarajući na pitanje o porukama petooktobarskih promena.

On je istakao da, imajući u vidu iskustva onih koji su vladali pre i posle 5. oktobra, svako treba da izvuče pouke. "Posle 5. oktobra dolazi 6. oktobar", našalio se Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako Ivica Dačić svuda i sve stigne

Izvor: medio.rs, 02.Okt.2012, 01:01

Koliko vam treba da u vreme gradske gužve stignete sa jednog kraja Beograda na drugi_ Premijer Ivica Dačić bez obzira na to stiže svuda. B92 je proveravao kako.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.