Jerkov: Uvesti vanrednu situaciju

Izvor: RTS, 10.Jul.2012, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkov: Uvesti vanrednu situaciju

Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov, nakon konsultacija sa kolegama iz nekoliko vojvođanskih gradova, uputila zahtev ministru Ivici Dačiću i načelniku Sektora za vanredne situacije Predragu Mariću, da zbog tropskih vrućina u Vojvodini proglase vanrednu situaciju.

Nakon konsultacija sa predsednicima skupština opština nekoliko vojvođanskih gradova, predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov apelovala je na nadležne organe da zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tropskih vrućina u Vojvodini proglase vanrednu situaciju.

Jerkov je zahtev uputila ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću i načelniku Sektora MUP-a za vanredne situacije Predragu Mariću, saopšteno je iz njenog kabineta.

U saopštenju se navodi da su predsednicima skupština opština vojvođanskih gradova obavestili Aleksandru Jerkov da je u njihovim gradovima stanje teško i da, kao i u Novom Sadu, temperatura na asfaltu prelazi 40 stepeni.

"Vanredna situacija ne znači da ima mesta za bilo kakvo uzbunjivanje javnosti, već naprotiv, znači samo bolju organizaciju nadležnih službi kako bi svakodnevni život bio olakšan u danima dok traju ovako visoke temperature", navela je Jerkov u pismu Dačiću i Mariću.

Jerkov je zamolila i predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora da se svojim autoritetom angažuje oko iste problematike.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.