Ista pravila i za Srbe i za Albance

Izvor: Vesti-online.com, 23.Sep.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ista pravila i za Srbe i za Albance"

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić zatražio je od međunarodne zajednice da prema Srbima i Albancima na Kosovu primenjuje ista pravila i kada su u pitanju alternativni putni pravci.

"Koliko alternativnih prelaza i puteva postoji tamo gde žive Albanci i koliko smo puta ukazivali da tu prolazi oružje, droga, da se švercuje roba i nikad niko nije reagovao iz međunarodne zajednice", rekao je on.

Dačić je rekao da bi po tom pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << međunarodna zajednica trebalo da se izjasni i da li hoće univerzalna pravila i za Srbe i za Albance ili hoće samo - "e, ovo važi samo za Srbe".

On je istovremeno naglasio da treba sprečiti šverc preko administrativne linije, podsetivši da je Vlada Srbije donela uredbu o porezu na dodatnu vrednost na zahtev Srba sa Kosova.

Dačić kaže da je to urađeno da bi se sprečio šverc, "a sada imate iz Brisela da nisu zadovoljni jer time Vlada Srbije pokazuje da smatra Kosovo delom svoje teritorije", uz napomenu da je o tim stavovima Brisela pročitao u novinama i da ne zna da li su tačni.

"Šta hoće Brisel od nas? Da sprečimo šverc? Ja ne razumem kakav se odnos od nas traži", kazao je ministar i dodao da je sprečavanje šverca nacionalni interes.

Dačić je ponovo upozorio i na retoriku Prištine ali i dela međunarodne zajednice koji sve stavove Srba sa severa Kosova tretiraju kao kriminalne.

Prema njegovim rečima, po toj retorici ispada da u kriminalne aktivnosti spada sve što traže Srbi sa severa Kosova, koji su protiv nezavisnosti pokrajine.

Dačić je, kao primer različtih standrada međunarodne zajednice naveo i nekadašnju "oslobodilačku vojsku Kosova" koju su državni organi smatrali terorističkom organizacijom, a deo međunarodne zajednice ih je proglasio borcima za slobodu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.