Fotografije Luke Bojovića i ostalih

Izvor: B92, 10.Feb.2012, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotografije Luke Bojovića i ostalih

Beograd -- B92 objavljuje fotografije Luke Bojovića, Vladimira Milisavljevića i još dvojice kriminalaca uhapšenih u Španiji. Ivica Dačić: Zemunski klan više ne postoji.

Dačić je, u prisustvu čelnika policije i Žandarmerije, novinarima u Palati Srbija rekao da mu je drago što je zemunski kriminalni klan razbijen za vreme njegovog mandata. Luka Bojović, Vladimir Milisavljević Budala, Vladimir Mijanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Siniša Petrić uhapšeni su juče u zajedničkoj akciji kriminalističkih policija Srbije i Španije juče po podne.

Prethodno je potvrđeno da su uhapšeni Luka Bojović, zvani Pekar ,rođen 1973. godine u Beogradu, Vladimir Milisavljević, zvani Vlada Budala, rođen 1976. godine u Beogradu, Vladimir Mijanović, zvani Zuba, rođen 1974. godine u Beogradu i Siniša Petrić, zvani Zenica, rođen 1974. godine u Zenici.

Hapšenje srpskih kriminalaca je potvrdila i španska policija.

Luka Bojović

"Zemunski kriminalni klan od danas više ne postoji, nakon što je u Španiji uhapšen poslednji odbegli član te bande Vladimir Milisavljević", kaže ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić je rekao da mu je drago što je zemunski kriminalni klan razbijen za vreme njegovog mandata.

"Postojale su sumnje u mene, kao ministra unutrašnjih poslova, jer dolazim iz Socijalističke partije Srbije", rekao je on i dodao da se spekulisalo da neki socijalisti štite rasformiranu Jedinicu za specijalne operacije.

Luka Bojović je, prema navodima Tužilaštvo za organizovani kriminal, preuzeo "zemunski klan" posle ubistva Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića. Nakon što je postao vođa "zemunaca", organizovao likvidacije, a lično je učestvovao u pokušajima ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine. Bojovića je sa ubistvima, ali i drugim krivičnim delima povezao Sretko Kalinić. Bojoviću se trag gubi baš nakon Kaliničevog hapšenje .

Vladimir Milisavljević- Nakon devet godina bekstava iza rešetaka našao se i Vladimir Milisavljević - Budala. On važi za jednog od najbližih saradnika ubijenog vođe "zemunskog klana” Dušana Spasojevića. Zbog zločina "zemunskog klana” osuđen je u odsustvu na 40 godina zatvora, a zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića na 35 godina zatvora.

Vladimir Mijanović

Ministarstvo pravde Srbije će odmah nakon što Interpol potvrdi da je u Španiji uhapšen Luka Bojović poslati zahtev za njegovo izručenje, rekao je sinoć državni sekretar Slobodan Homen.

Homen je podsetio da eventualnu odluku o izručenju donosi nadležni sud, kao i da su Španija i Srbija potpisnice Konvencije Saveta Evrope

o izručenju.

"Realno je očekivati da Španija postupi po našem zahtevu", rekao je Homen.

Siniša Petrić je, prema pisanju beogradskih medija, glavni egzekutor klana Luke Bojovića. On je svojevremeno, kao pripadnik grupe najmonstruoznijeg ubice u Srbiji Marinka Magde, bio osuđen na smrtu kaznu, ali je na volšeban način "oslobođen” iz zatvora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.