Dačić u RS: Dosad smo se ljubili, vreme je da radimo

Izvor: Blic, 16.Sep.2012, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u RS: Dosad smo se ljubili, vreme je da radimo

Specijalne paralelne veze Srbije i Republike Srpske moraju početi da daju rezultate koje će građani da prepoznaju kao boljitak, a oblasti u kojima ekonomska saradnja može biti unapređena su brojne, poručio je danas u Banjaluci premijer Srbije Ivica Dačić.

Dačić je, posle sastanka sa predsednikom Vlade Republike Srpske Aleksandrom Džombićem, rekao da rezultati saradnje Beograda i Banjaluke moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biti vidljiviji, i da je današnji sastanak upravo iskorišćen kao prilika da se pripremi plodotvorna zajednička sednica dveju vlada.

- Do sada smo se ponajviše grlili i ljubili, a ponajmanje radili, i ta praksa nije dobra. Skloni smo da držimo sastanke i iskažemo čvrste i neopokolebljive veze i da se zakunemo u ljubav i prijateljstvo a da niko ne zapiše šta je dogovoreno. Ja nemam nameru da gubim vreme ponavljajući teme od sastanka do sastanka. Osim toga što je nesporno da gajimo specijalne odnose i veze moramo nešto i da uradimo - rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, ima mnogo mogućnosti za zajedničke projekte i investicije, a neki od tih projekata su i šireg regionalnog karaktera, bilo da je reč o saobraćajnoj infrastruturi energetici ili drugim granama gde Srbija i RS imaju komparativne prednosti.

- Mi želimo da razvoj odnosa bude održiv i da građani osete napredak i boljitak od specijalnih veza - kazao je Dačić, istakavši da vlade moraju da prepoznaju i rešavaju svakodnevne probleme građana.

Premijer RS Aleksandar Džombić dodao je da je sa Dačićem razgovarao i o aranžmanima koje Srbija i RS imaju sa Međunarodnim monetarnim fondom, objasnivši da su ti aranžmani od velike važnosti za kredibiltet kod međunarodnih finansijskih institucija.

Džombić se saglasio da saradnja Beograda i Banjaluke može biti znatno unapređena, i izrazio očekivanje da će zajednička sednica dveju vlada, koja će biti početkom oktobra održana u Banjaluci, biti prilika za to.

Premijer Dačić, koji je i lider Socijalističke partije Srbije, večeras će u Banjaluci prisustvovati i predizbornom skupu Socijalističke partije Republike Srpske, koji se održava u okviru kampanje za lokalne izbore zakazane za 7. oktobar.

Dačić je danas, inače, u Banjaluci boravio u prvoj zvaničnoj poseti u svojstvu predsednika Vlade Srbije, a ovo je bio njegov drugi susret sa premijerom RS u poslednjih nekoliko meseci.

Povezane vesti: Dačić u prvoj poseti Banjaluci kao premijer Dačić sutra u Banjaluci Saradnja policije Republike Srpske i Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saradnja Srbije i Srpske da daje rezultate

Izvor: Mondo, 16.Sep.2012

Specijalne paralelne veze Srbije i Republike Srpske moraju početi da daju rezultate koje će građani da propoznaju kao boljitak...Foto Tanjug Zoran Žestić..Oblasti u kojima ekonomska saradnja može biti unapređena su brojne, poručio je danas u Banjaluci premijer Srbije Ivica Dačić...Dačić je,...

Nastavak na Mondo...

Dačić u Banjaluci: Dosta je grljenja i ljubljenja, vreme je za rad

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Sep.2012

BANJALUKA - Zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije biće održana početkom oktobra u Banjaluci, potvrdio je danas Aleksandar Džombić, premijer RS, nakon sastanka sa Ivicom Dačićem, predsjednikom Vlade Srbije i ministrom unutrašnjih poslova te zemlje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.