Dinkiću, nije trebalo to da radiš

Izvor: B92, 04.Jan.2013, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkiću, nije trebalo to da radiš

Beograd -- Premijer Ivica Dačić kaže da nije dobro što je Mlađan Dinkić javno kritikovao dolazak estradnog menadžera Saše Mirkovića na mesto pomoćnika ministra saobraćaja.

"Dinkić je tu izneo lično mišljenje i mislim da je potrebno držati se i dalje prakse da se o svemu razgovara na sastancima šefova koalicije, a ne u javnosti", rekao je Dačić agenciji Beta.

On je rekao da misli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nije dobro što je to Dinkić uradio i dodao da je to verovatno posledica problema i odnosa koji postoje u Zaječaru između Boška Ničića i Saše Mirkovića.

"Nije praksa i do sada to nije bio slučaj, i neće biti ni nadalje, da se komentarišu kadrovska rešenja koja dolaze od drugih članica vladajuće koalicije", kazao je premijer.

Prema njegovim rečima, do sada se niko na takav način nije određivao prema bilo kom drugom predlogu koji je vlada usvajala.

"Kadrovska komisija Vlade razmatra sve te predloge i to je mesto gde se iznose primedbe, ako ih ima", kazao je Dačić.

Ranije danas je ministar Mlađan Dinkić izjavio da je potpuno besmisleno da se njegovo lično mišljenje o postavljenju Saše Mirkovića za pomoćnika ministra prenosi na međupartijski nivo.

Juče je Dinkić rekao da svaki ministar bira svoje saradnike, ali da on Mirkovića nikada ne bi angažovao. Na to je oštro reagovala potpredsednica SNS, ministarka Zorana Mihajlović koja je od predsednika naprednjaka Aleksandra Vučića tražila hitnu sednicu predsedništva SNS zbog napada koalicionih partnera.

Danas se sukobi između SNS i URS-a oko Saše Mirkovića zaoštrio - SNS je sazvao sednicu, a Mirković je izjavio da je Dinkić uništio privredu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Dačić kritikuje Dinkića: "Nije dobro što je to uradio..."

Izvor: S media, 04.Jan.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić ocenio je da nije dobro što je ministar finansija Mladjan Dinkić u javnosti kritikovao imenovanje estradnog menadžera Saše Mirkovića za pomoćnik ministra saobrahaja..."Dinkić je tu izneo lično mišljenje i mislim da je potrebno držati se i dalje prakse da se o svemu...

Nastavak na S media...

DAČIĆ SMIRUJE: Kritikujte u Vladi, nemojte javno

Izvor: Telegraf.rs, 04.Jan.2013

Nije praksa i do sada to nije bio slučaj, i neće biti ni nadalje, da se komentarišu kadrovska rešenja koja dolaze od drugih članica vladajuće koalicije - poručio je premijer Srbije nakon rasprave u medijima između Mlađana Dinkića i Saše Mirkovića

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.