Dežer uručio Dačiću izveštaj EK

Izvor: B92, 10.Okt.2012, 02:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer uručio Dačiću izveštaj EK

Beograd -- Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer uručio je predsedniku vlade Srbije Ivici Dačiću Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama.

Izveštaj je zvanično objavljen danas u Briselu.

Sastanku Dežera i Dačića prisustvuje i potpredsednica Vlade Srbije zadužena za evrointegracije Suzana Grubješić. Predviđeno je da se njih troje posle sastanka obrate medijima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a nakon toga bi trebalo da bude održana isednica Vlade, saopšteno je ranije.

Srpski zvaničnici ne očekuju ništa spektakularno od izveštaja Evropske komisije, a agencije Beta i Tanjug imale su prošle nedelje uvid u taj dokument.

Beta navodi da je godišnji izveštaj manje povoljan za Srbiju, s prihvatanjem činjenice da su izbori i formiranje vlade omeli reforme, ali i uz zamerke posebno na rezultate u "doradi" reforme pravosuđa i važnu primedbu na Zakon o centralnoj banci Srbije.

Važno poglavlje će se odnositi na tešku privrednu situaciju, jer se u krugovima EU ocenjuje da ekonomska kriza u Srbiji može izmaći kontroli vlasti. Biće istaknuto i očekivanje da Beograd nađe zajednički jezik s Međunarodnim monetarnim fondom, jer se to smatra bitnim za stabilizaciju privrede i početak oporavka zemlje.

Što se tiče datuma početka pregovora s Beogradom o članstvu u EU, Brisel i dalje ističe da je ključni uslov "vidno i opipljivo poboljšanje odnosa s Kosovom" kao i da čeka i na strategiju Beograda za te pregovore.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je za novosadski "Dnevnik" da će u izveštaju EK eksplicitno biti naznačeno da se moraju rešiti problemi nadležnosti i finansiranja Vojvodine.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dežer Dačiću uručuje izveštaj EK

Izvor: OkRadio.rs, 10.Okt.2012

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer uručiće premijeru Srbije Ivici Dačiću Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama. Izveštaj će u 13 sati predati premijeru Dačiću u zgradi Vlade Srbije, u isto vreme kada će u Briselu evropski komesar za proširenje Stefan File...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.