Dešavanja u crkvi mogu da utiču na državu

Izvor: Beta, 20.Nov.2010, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dešavanja u crkvi mogu da utiču na državu

BEOGRAD, 20. novembra 2010. (Beta) - Potpredsednik Vlade Ivica Dačić izjavio je u subotu da dešavanja u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) mogu da utiču na državu i njenu politiku prema Kosovu i izrazio bojazan da će "mnogi u medjunarodnoj zajednici" podržati raskol u SPC.

Dačić je novinarima u Sava centru rekao da bi podrška medjunarodne zajednice raskolu u SPC imala za cilj stvaranje neke nove SPC na Kosovu i Metohiji koja bi kao neke druge slične crkve kasnije mogla da odigra i neku političku ulogu.

Dačić je potvrdio da je MUP od SPC dobio krivičnu prijavu protiv raščinjenog penzionisanog vladike Artemija i zahtev za zaštitu objekata i da je policija već postupila po tome.

"Kada je reč o krivičnoj prijavi ona je već prosledjena Tužilaštvu i očekujemo da će ovih dana Tužilaštvo reagovati po toj prijavi", rekao je Dačić.

On je dodao da se MUP neće mešati u verske poslove, ali da će štiti manastire i crkve SPC, jer kako je rekao, o tom pitanju postoji jedinstvo Sabora i Sinoda crkve.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Položen kamen temeljac za bolnicu u Štrpcu

Izvor: NaDlanu.com, 20.Nov.2010

ŠTRPCE, 20. novembra 2010. (Beta) - Predstavnici opštine Štrpce i Skupštine Kosova postavili su u subotu u Štrpcu kamen temeljac za novu bolnicu u tom mestu na Kosovu i Metohiju. U ime opštine polaganju kamena temeljca prisustvovali su predsednik i potpredsednik opštine Bratislav Nikolić i...

Nastavak na NaDlanu.com...

Za nedelju 21. novembar 2010. godine

Izvor: NaDlanu.com, 21.Nov.2010, 02:09

BEOGRAD, 21. novembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvećuju sukobu u Srpskoj pravoslavnoj crkvi posle ulaska pristalica raščinjenog episkopa Artemija u manastire SPC na Kosovu i Metohiji i ekonomskim temama. BLIC - "Energoprojekt...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.