Dejan Stojanović i dalje na slobodi

Izvor: B92, 11.Maj.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejan Stojanović i dalje na slobodi

Beograd -- Kako saznaje B92, vođa novobeogradskog kriminalnog klana Dejan Stojanović Keka nije uhapšen u akciji u Brazilu, već je i dalje na slobodi.

Iako su prve informacije brazilske policije ukazivale na to da je i on uhapšen, ispostavlja se da ta informacija nije bila tačna.

Ministar Ivica Dačić pozivajući se na informacije iz brazilske policije u vestima B92 čak je pokazivao sliku Dejana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stojanovića zajedno sa ostalim uhapšenima u akciji. Nekoliko dana kasnije ispostavilo se da Keka nije bio među uhapšenima.

U velikoj akciji američke DEA u Brazilu nisu uhapšeni svi koji su locirani, jer su informacije o hapšenju objavili brazilski mediji pa je akcija praktično završena pre vremena.

"Sumnjalo se da je u pitanju jedna osoba sa hrvatskim poreklom, ali nema tih potvrda", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

On je naveo da je vest o hapšenju Stojanovića "možda bila preuranjena informacija" koja nije imala potvrdu iz Interpola.

Zabuna je po svemu sudeći nastala zato što je brazilska policija u dokumentu koji je dostavila srpskoj policiji tražila potvrdu identifikacije osobe za koju su sumnjali da je Keka. B92 je ekskluzivno imao uvid u dokument u kome su Brazilci pretpostavili da je Slavko Barišić Siđa zapravo Dejan Stojanović Keka.

Međutim, u zvaničnom dokumentu američke DEA, koji je dostavljen srpskoj BIA, na spisku uhapšenih nije ime Dejana Stojanovića Keke.

Dejan Stojanović, prema podacima iz "bele knjige" MUP-a o organizovanom kriminalu, bio je vođa novobeogradskog klana, koji se sumnjiči se za ubistva, silovanja, razbojništva, iznude, ucene, nasilje, krađe automobila, trgovanje narkoticima.

Kako je otkriveno u Insajderu B92, Stojanović je godinama unazad nezvanični menadžer pojedinih fudbalera. On se dovodi u vezu sa finansiranjem i organizovanjem incidenata u Đenovi, tokom fudbalske utakmice između Srbije i Italije oktobra prošle godine.

Za Stojanovićem je raspisana Interpolova poternica i on je trenutno u bekstvu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Nema potvrde da je uhapšen Dejan Stojanović Keka

Izvor: EMportal, 11.Maj.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da iz Brazila nema potvrde o tome da je u nedavnoj akciji u toj zemlji uhapšen vođa novobeogradskog kriminalnog klana Dejan Stojanović zvani Keka.

Nastavak na EMportal...

KEKA NIJE UHAPŠEN

Izvor: Kurir, 11.Maj.2011

BEOGRAD- Vođa novobeogradskog kriminalnog klana Dejan Stojanović Keka nije uhapšen u akciji u Brazilu, već je i dalje na slobodi, objavila je televizija B92. Iako su prve informacije brazilske policije ukazivale da je i on uhapšen, ispostavlja se..BEOGRAD- Vođa novobeogradskog kriminalnog klana...

Nastavak na Kurir...

Keku „uhapsili" Dačić i Malovićka

Izvor: Press, 11.Maj.2011

Vođa novobeogradskog klana Dejan Stojanović Keka (36) ipak nije među uhapšenima u velikoj policijskoj akciji u Brazilu, prilikom koje je pre nedelju dana zaplenjeno 620 kilograma kokaina

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.