Dan Vatrogasno spasilačkih jedinica

Izvor: Studio B, 17.Nov.2012, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan Vatrogasno spasilačkih jedinica

Predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, prisustvovao je svečanosti povodom obeležavanja dana Vatrogasno spasilačkih jedinica u Zrenjaninu

Vlada Srbije je dogovorila da se iduće godine otvori finansijska mogućnost za zapošljavanje novih 500 vatrogasaca spasilaca jer je to potrebno, rekao je danas u Zrenjaninu predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Na svečanosti povodom obeležavanja dana Vatrogasno-spasilačkih jedinica, on je istakao da ljudske žrtve, velika materijalna šteta i neprocenjive posledice po životnu okolinu, kao i posledica ovogodišnjih požara na otvorenom predstavljaju upozorenje da se na protivpožarnu zaštitu mora mnogo ozbiljnije gledati i u nju ulagati.

"Jedna je stvar kadrovska popunjenost, a druga materijalno-tehničkih sredstava, vatrogasna vozila su u proseku stara više od 20 godina i to je posao koji će nas čekati u narednim godinama, ali mislim da smo krenuli putem koji će stvoriti dobru osnovu da ovaj sektor ispuni zadatke kojih možda u normalnim situacijama nismo ni svesni", rekao je Dačić.

Na današnjoj svečanosti pomoćnik ministra, načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, uručio je Ivici Dačiću plaketu, a pripadnicima Sektora nagrade za revnost u službi.

Svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik i rukovodstvo Skupštine grada Zrenjanina, rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova, starešine i pripadnici vatrogasno spasilačkih jedinica.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.