Dačiću, ili si vlast ili opozicija

Izvor: Beta, 27.Jun.2014, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačiću, ili si vlast ili opozicija

BEOGRAD, 26. juna 2014. (Beta) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je prvom potpredsedniku Vlade Ivici Dačiću da njegova Socijalistička partija Srbije ne može da sedi na dve stolice i da treba da odluči da li će biti u vlasti ili u opoziciji.

Kako prenosi list Blic, Vučić je takav stav saopštio na sednici Vlade Srbije, nakon što je funkcioner SPS-a Branko Ružić kritikovao Vladu i Vučića zbog smena u policiji i sukoba sa nekim ambasadorima.

"Jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << sam poručio Dačiću da takvo ponašanje njegovih funkcionera neću da tolerišem i da kao vladajuća koalicija ne možemo tako da funkcionišemo... Rekao sam Dačiću da ne može da sedi na dve stolice i neka sam odluči - hoće li biti deo vladajuće koalicije ili će biti opozicija. Ne može i jedno i drugo", rekao je Vučić za Blic.

U izjavi za Blic Ivica Dačić je rekao da je stav socijalista o učešću u Vladi bio donesen jednoglasno i da mora da snosi ličnu odgovornost onaj ko iznosi drugačije stavove.

"Svako ko iznosi drugačije mišljenje iznosi lični stav koji nema veze sa partijom. Za lični stav svako mora da snosi ličnu odgovornost. Uostalom, zato ću sazvati kongres SPS, jer socijalisti moraju da imaju jednu politiku", rekao je Dačić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.