Dačić zahvalio Austriji na podršci

Izvor: Beta, 08.Okt.2014, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić zahvalio Austriji na podršci

BEOGRAD, 8. oktobra 2014. (Beta) - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u petak je u razgovoru sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom u Beogradu zahvalio Austriji na podršci u procesu evrointegracija i istakao da je Srbija potpuno spremna za pregovarački proces o članstvu u Evropskoj uniji.

Dačić je poručio austrijskom kolegi da Srbija očekuje podršku Austrije da se do kraja godine otvore prva pregovaračka poglavlja, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Austrijskim ministar za Evropu, integracije i medjunarodne odnose, čestitao je srpskom kolegi na veoma pozitivnom Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije i izneo uverenje da će Srbija do kraja godine otvoriti jedno ili dva pregovaračka poglavlja.

Sebastijan Kurc podvukao je da Austrija snažno podržava Srbiju u pregovaračkom procesu, kao i da će se kod drugih evropskih partnera založiti za otvaranje poglavlja do kraja godine, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Hvala Austriji na podršci

Izvor: B92, 08.Okt.2014

Vicepremijer Srbije Ivica Dačić je u razgovoru sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom zahvalio Austriji na podršci u procesu evrointegracija...Dačić je poručio austrijskom kolegi da Srbija očekuje podršku Austrije da se do kraja godine otvore prva pregovaračka poglavlja...Takođe,...

Nastavak na B92...

Dačić: Predsedavanje OEBS na 40-godišnjicu čast za Srbiju

Izvor: Blic, 09.Okt.2014, 12:37

U godini u kojoj se obeležava 40. godišnjica Završnog akta iz Helsinkija, predsedavanje OEBS-om predstavlja veliku čast za Srbiju, ali ono dolazi u izuzetno teškom trenutku za Evropu, rekao je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić na seminaru o OEBS-u u Helsinkiju...-...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.