Dačić za direktnu vladu, bez koordinatora

Izvor: Mondo, 14.Avg.2012, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić za direktnu vladu, bez koordinatora

Premijer Ivica Dačić ukinuće funkciju koordinatora i nezvaničnog portparola Vlade, koja je uvedena u prethodnoj administraciji.

Predsednik Vlade Dačić namerava da svoj kabinet neformalno proširi i na lidere koalicije koji nemaju ministarska meta jer ideja je da se kroz učestale sastanke sa liderima vladajuće koalicije poboljša koordinacija u izvršnoj vlasti, pišu "Večernje novosti".

Time bi se umesto preko konkretne osobe koja bi bila zadužena da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "pegla" nesuglasice između ministara pre nego što procure u javnost (što je u prethodnoj amidnistraciji radio Slobodan Homen) sva razmimoilaženja direktno rešavala.

Povod za ovakvu odluku premijeru su dali ministri u otvorenom sukobu - Velimir Ilić i Milutin Mrkonjić, pa prvi čovek Vlade zahteva čvršću disciplinu. On je već razgovarao sa zavađenim tandemom i jasno im stavio do znanja da više neće tolerisati slične ispade.

Posle Dačićeve pretnje da će smenjivati nedisciplinovane ministre otvoreno je i pitanje da li bi premijer takvim potezima mogao da ugrozi opstanak vlade. Doduše, on po zakonu može da predloži Skupštini razrešenje člana svog kabineta, ali je veliko pitanje da li bi koalicioni partneri olako prihvatili "seču" svojih kadrova.

(Beta, foto: Beta / Nenad Petrović)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.