Dačić za bolji položaj osoba sa invaliditetom

Izvor: RTS, 19.Apr.2012, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić za bolji položaj osoba sa invaliditetom

Princip jednakosti jedan je od osnovnih u društvu, rekao lider SPS-a i predsednički kandidat Ivica Dačić, prilikom potpisivanja Protokola o saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom. SPS nije razgovarao sa SNS i DS o formiranju nove vlade, kaže Dačić.

Kandidat za predsednika Srbije i lider Socijalističke partije Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivica Dačić potpisao je danas Protokol o saradnji s predsednikom Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Milanom Stošićem, istakavši da je princip jednakosti jedan od osnovnih principa koji treba da krasi svako društvo.

"Svim grupama građana mora da se obezbedi korišćenje prava koja im pripadaju po zakonu i koja im obezbeđuju ravnopravan položaj u društvu. Politička opcija kojoj pripadam i ja uvek smo se zalagali za prava osoba sa invaliditetom", rekao Dačić u Centru "Sava".

Predsednički kandidat je pojasnio da, kada govori o pravima osoba sa invaliditetom, misli o njihovom zapošljavanju, stvaranju uslova da priđu objektima da svoja prava ostvaruju, donošenju nove strategije za narednih 10 godina...

"Bez obzira na izborni rezultat i položaj socijalista u narednoj vladi, obavezali smo se danas da ćemo u narednom periodu jačati partnerske odnose i zalagati se za položaj osoba sa invaliditetom", naglasio je Dačić.

Milan Stošić je naglasio da je Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom, motivisana dosadašnjom saradnjom, rešila da i na ovaj način nastavi partnerski odnos sa svim strankama koje imaju želju da pomognu ovoj grupi stanovnika.

"Interes invalida i njihove organizacije je da se njihove vitalne potrebe regulišu na sistemski način. Obaveza države se podrazumeva, s obzirom da u Srbiji ima oko 800.000 osoba sa invaliditetom i 14 reprezentativnih udruženja", zaključio je Stošić.

Rano za razgovore o novoj vladi

Ivica Dačić ukazao je danas da ni sa Srpskom naprednom strankom ni sa Demokratskom strankom  nije razgovarao o formiranju nove vlade i premijerskom mestu, kao i da će se o pojedinačnim funkcijama biti reči posle parlamentarnih izbora 6. maja.

"Vreme od parlamentarnih izbora do drugog kruga predsedničkih izbora će upravo biti vreme kada će se razgovarati o tim temama", kazao je Dačić novinarima, povodom navoda medija da se sa naprednjacima dogovorio o mestu premijera.

Prema njegovim rečima, nesvrsishodno je sa bilo kim razgovaratati o formiranju nove vlade, a da se pri tome ne zna ko koliko ima poslanika i kakvi će biti izborni rezultati.

"Za sada ne samo sa SNS, nego ni sa DS, nisam razgovarao na tu temu. Mislim da ta tema neće pobeći, ali sada mi to nije proritet", naveo je Dačić i dodao da mu je trenutno prioritet da koalicija SPS-PUPS-JS osvoji što više poslaničkih mandata.

On je kazao da je 2008. sa predsednikom DS Borisom Tadićem dogovorio da bude premijer u sadašnjoj vladi ali da je lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić bio protiv toga, jer je smatrao da ima više poslanika.

"Onda su mi ponudili mesto zamenika premijera i ministra unutrašnjih poslova. Ja moram da im zahvalim zbog toga, jer da sam bio premijer verovatno bi politički u vreme ekonomske krize moj rad bio drugačije ocenjen, nego što je na mestu ministra unutrašnjih poslova", kazao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.