Dačić uručio Albanki srpsko državljanstvo

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 19.Feb.2011, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić uručio Albanki srpsko državljanstvo

BEOGRAD - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uručio je rešenje o dobijanju srpskog državljsntva Albanki Lumi Milićević, udatoj za Srbina, nakon čije smrti je ostala da živi u selu Guberevo, na Goliji.

Dačić je rekao da je na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova odluku o dodeli državljanstva donela Vlada Srbije, ističući da je to urađeno iz humanitarnih i ljudskih razloga. On je objasnio da Luma Milićević od danas može da dobije sva >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << lična dokumenta, kao i zdravstvenu knjižicu, na šta u prethodnom periodu kao strana državljanka nije imala pravo.

Prema njegovim rečima, strana državljanka u slučaju braka može da dobije naše državljanstsvo posle tri godine, a da u konkretnom slučaju to nije bilo moguće jer je Lumi Milićević pre tog roka poginuo suprug. Dačić je naveo da je ovo specifičan slučaj u kome je Vlada Srbije odlučila da i Lumi Milićević, koja ima dva sina, odobri srpsko državljanstvo.

Luma Milićević se zahvalila na pomoći Dačiću, ističući da do ovog trenutka nije ni mislila da će moći da dobije državljanstvo koje joj je izuzetno značajno i zbog dva sina.

Luma, Albanka iz okoline Tirane, udala se na Goliji zahvaljujući pomoći humanitarne organizacije "Stara Raška", koja za veliki broj neženjih mladića na području Peštera dovodi "albanske snajke". Ta organizacija, preko koje je sklopljeno više stotina brakova, od kojih stotinak na Pešteru, takođe, brine i o bračnim parovima, kao što je bilo i u slučaju Lume Milićević.

Tako i treba Daco, ode Kim, sad jos centralni deo Srbije, sto vise njih kod nas, a srbi napustaju svoju domovinu, a ona dobija zdravstvenu knjizicu...... Gde radi ova lepotica?

Pa je li ono T.J Bayford imao drzavljanstvo?

Jedna od retkih lepih vesti ovih dana. Bez obzira na ministrove razloge, krajnji rezultat je da je pravda zadovoljena. Ova zena je srpsko drzavljanstvo zasluzila daleko vise nego Kleo i Adrijana zajedno.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.