Dačić u ponedeljak na forumu OEBS-a

Izvor: Akter, 13.Sep.2015, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u ponedeljak na forumu OEBS-a

U Pragu u ponedeljak počinje trodnevni završni sastanak Ekonomskog i ekološkog foruma OEBS-a o upravljanju vodama na kome će se prvog dana učesnicima obratiti i predsedavajući OEBS-a, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić

Završni sastanak od 14. do 16. septembra nakon dva pripremna, u Beču krajem januara i Beogradu sredinom maja ove godine ima za cilj da analizira primenu preuzetih oba- >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << veza i zacrta dalje angažovanje članica OEBS-a u upravljanju vodama i prekograničnoj saradnji, posebno imajući u vidu vezu upravljanja vodama i bezbednosti.

Na otvaranju 23. Ekonomskog i ekološkog forma na kome učestvuje preko 200 zvaničnika i stručnjaka vlada i nevladinih organizacija učesnicima će se obratiti i švajcarski ministar spoljnih poslova Didije Burkhalter.

Ivica Dačić nastavlja 15. septembra posetu Pragu razgovorima sa šefom češke diplomatije Lubomirom Zaoralekom a srešće se i sa premijerom Bohuslavom Sobotkom i predsednikom Senata Parlamenta Češke Milanom Štehom.

Na dnevnom redu razgovora Dačića i čeških zvaničnika pored uobičajene teme bilateralne saradnje i trgovinske razmene naći će se i evrointegracija Srbije koju Češka dugoročno podržava kao jedan od prioriteta svoje spoljne politike, situacija na zapadnom Balkanu i predsedavanje Srbije OEBS-u, saopštilo je češko Ministarstvo inostranih poslova.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Prag: Dačić na forumu o upravljanju vodama

Izvor: Blic, 14.Sep.2015, 00:00

U Pragu u ponedeljak počinje trodnevni završni sastanak Ekonomskog i ekološkog foruma OEBS-a o upravljanju vodama na kome će se prvog dana učesnicima obratiti i predsedavajući OEBS-a, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić...Završni sastanak od 14. do 16. septembra nakon dva pripremna,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.