Dačić u obilasku Latinske Amerike

Izvor: S media, 04.Jun.2010, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u obilasku Latinske Amerike

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić boraviće od 7. juna u šestodnevnoj poseti Brazilu, Argentini i Urugvaju tkom koje će potpisati niz sporazuma i memoranduma sa zvaničnicima tih latinoameričkih država.

Potpisivanje Memoranduma o razumevanju sa zemljama Latinske Amerike omogući će srpskoj policiji intenziviranje direktne saradnje i razmenu operativnih informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u borbi protiv organizovanog kriminala i trgovine drogom, sa policijama tih zemalja, najavilo je danas MInistarstvo unutrašnjih poslova.

Dačić će se u Brazilu sastati sa predstavnicima Departmana Federalne policije Robertom Ćićilato Tronkon Filjom i direktorom za borbu protiv organizovanog kriminala, Luizom Pontelom.

On će razgovarati i sa izvršnim direktorom Departmana federalne policije i Hose Rikardo Pataro Boteljo de Kierozom, generalnim koordinatorom policije za medjunarodni kriminal.

Dačić će se u glavnom gradu Brazila sastati sa potpredsednikom Brazila Erinesi Gueraom i sa ministrom pravde, Luiz Paulo Teles Fereira Baretoom sa kojim će potpisati Memorandum o razumevanju izmedju MUP-a Srbije i Ministarstva pravde Brazila o jačanju policijske saradnje u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala.

Dačić će se, tokom boravka u Argentini, sastati i sa ministrom unutrašnjih poslova Anibalom Florensiom Randasom i ministrom pravde, bezbednosti i ljudskih prava Huliom Alakaom sa kojim će potpisati Memorandum o razumevanju izmedju MUP-a Srbije i Ministarstva pravde, bezbednosti i ljudskih prava Argentine.

Dačić će održati govor u argentinskom Savetu za spoljne poslove, na temu „Srbija -borba protiv medjunarodnog organizovanog kriminala i ilegalne trgovine drogom“, navodi se u saopštenju.

Dačić će se u Urugvaju sastati sa ministrom inostranih poslova Urugvaja Luis Almagrom, ministrom unutrašnjih poslova E. Bonomijem i potpredsednikom Urugvaja Danilom Astorijem.

Organizovani narko kriminal u ovoj godini karakteriše krijumčarenje kokaina zbog čega su preduzete intenzivne mere koje su, izmedju ostalog, rezultirale otkrivanjem petočlane grupe koja se bavila krijumčarenjem ove vrste droge iz Južne Amerike u Srbiju.

Tada je zaplenjeno tri kilograma kokaina čija je ulična vrednost 500.000 evra a otkriven je ogranak transnacionalne kriminalne grupe koja je kokain krijumčarila iz Južne Amerike u Srbiju i zemlje Zapadne Evrope preko luka u Španiji, Italiji, Belgiji i Holandiji.

U okviru ove akcije uhašena su tri lica u Beogradu, a u višemesečnim akcijama na razbijanju ove grupe, na teritoriji Evrope i Latinske Amerike zaplenjena su ukupno 274 kilograma kokaina, podseća se u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.