Dačić u Otavi tražio olakšice viznog režima

Izvor: N1 televizija, 15.Nov.2016, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u Otavi tražio olakšice viznog režima

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić zatražio je od kanadskog ministra za imigraciju, državljanstvo i izbeglice Džona Mekaluma da se pokrene sa “mrtve tačke” problem restriktivne politike viznog režima koju Kanada sprovodi prema građanima Srbije.

U izjavi za agenciju Beta, Dačić je kazao da je kanadskom ministru u Otavi predočio niz argumenata za poboljšanje viznog režima naročito u vezi restriktivnih mera koje je Kanada primenjivala prema građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Srbije još pre 2000. godine.

"Kanada se još pridržava strogih viznih zahteva i to ne pojedinačno, po nekom spisku, nego taj vizni režim sadrži opšte odrednice nekada primenjivane prema građanima Srbije, a dan-danas se odnose na hiljade i hiljade ljudi", objasnio je srpski ministar.

On je još kazao i da kod građana Srbije postoji neraspoloženje o načinu kako se razgovara sa tražiocima viza, gde se primaju zahtevi i izdaju vize, a veliki broj podnosilaca zahteva za vize biva odbijen.

"Rekao sam kanadskom ministru da Srbija ne zaslužuje takav tretman zato što je bolja i razvijenija nego neke države u regionu kojima je Kanada ukinula vize", naglasio je Dačić.

Dačić je dodao da je za sada prerano govoriti da li će i kada kanadske vize biti potpuno ukinute, ali da će naredni meseci i iduća godina biti period daljih ozbiljnih razgovora o olakšavanju viznog režima.

Dačić je takođe najavio da će potpisati memorandum o razumevanju o vazdušnom saobraćaju i otvaranju procesa pregovora srpske i kanadske avio-kompanije.

Šef diplomatije Srbije rekao je da to neće biti samo pitanje za politički dijalog već i za komercijalnu računicu Er Srbije i Er Kanade i da te kompanije treba da nađu najbolje komercijalne varijante za otvaranje direktnih letova iz Beograda, pre svega do Toronta.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.