Dačić u Njujorku razgovarao sa Palmerom

Izvor: B92, 26.Sep.2019, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u Njujorku razgovarao sa Palmerom

Njujork -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovao je na neformalnom radnom ručku šefova diplomatija članica i posmatrača Američko-jadranske povelje - A5.

Tokom ovog susreta u Njujorku razgovaralo se o situaciji u regionu i aktuelnim dešavanjima u NATO, saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Ministarstvo spoljnih poslova.

Na sastanku održanom na marginama 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija učestvovali su i pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Filip Riker i njegov zamenik i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer, s kojima je Ivica Dačić razgovarao pre radnog ručka, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, sastanku su prisustvovali i ministri spoljnih poslova Hrvatske, Severne Makedonije i Crne Gore, Gordan Grlić-Radman, Nikola Dimitrov i Srđan Darmanović, kao i predstavnici drugih delegacija članica A5.

Sastanak članica A5 i posmatrača, među kojima je Srbija, organizovala je Albanija koja trenutno predsedava Američko-jadranskom poveljom, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.