Dačić strepi od Oluje na Kosmetu

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jul.2011, 05:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić strepi od "Oluje" na Kosmetu

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da u narednim godinama treba očekivati "još jače pritiske da Srbija prizna Kosovo i da zato treba pokrenuti razgovore o razgraničenju".

Dačić je u intervjuu "Večernjim novostima" rekao da u Evropskoj uniji postoji grupa zemalja koja bi, uz davanje statusa kandidata Srbiji, zauzvrat želela da dobije i srpsko priznanje nezavisnosti Kosova.

"Ako nam to postave kao uslov, onda je bolje da se na vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rastanemo. Ne znam šta još moramo da uradimo da bismo imali ravnopravan tretman sa ostalim dražavama koje žele tamo da uđu. Ako neko neće da Srbija bude član EU, treba da kaže otvoreno - nećemo vas i tačka", rekao je Dačić.

Na pitanje da li je državna politika da Evropa nema alternativu "udarila u zid", Dačić je rekao da "više nema Haga, ali da je očigledno da sve više raste tenzija oko Kosova".

"U narednim godinama treba očekivati još jače pritiske da priznamo Kosovo i zato treba pokrenuti razgovore o razgraničenju", kazao je on.

Ministar je dodao da "nema kome da priča" o podeli Kosova.

"Naši dežurni ustavobranitelji tvrde da je to akt veleizdaje, a na Zapadu tvrde da narušavam regionalnu stabilnost, jer je za njih status Kosova rešen. Bez razgraničenja Srba i Albanaca teško će se naći mirno rešenje. A svaki dogovor je bolji od rata", rekao je Dačić.

Upitan da li on ne isključuje ni rat na Kosovu, ministar policije je rekao: "Strepim od nasilne integracije severa i da nam se ne ponovi neka nova 'Oluja'. Zato, Srbija mora da učini sve da spase svoj narod".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.