Dačić sa predstavnicima Grupe frankofonih ambasadora

Izvor: RTS, 08.Nov.2018, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa predstavnicima Grupe frankofonih ambasadora

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je predstavnike Grupe frankofonih ambasadora u Srbiji i zahvalio im na podršci za unapređenje statusa naše zemlje u Međunarodnoj organizaciji frankofonije.
Srbija je u Međunarodnoj organizaciji frankofonije iz posmatrača prešla u pridruženog člana na proteklom 17. Samitu Frankofonije održanom 11. i 12. oktobra u Jerevanu.

Ministar je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izrazio je zadovoljstvo što je u Beogradu formirana Grupa frankofonih ambasadora što je praksa u mnogim državama u svetu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.
"Formiranje Grupe je važna inicijativa imajući u vidu interes Srbije, da u svojstvu pridruženog člana u Međunarodnoj organizaciji frankofonije, ojača svoju poziciju i širi vrednosti te organizacije na planu unapređivanja lingvističkih i kulturnih različitosti, upotrebe francuskog jezika i jačanja mira, demokratije i ljudskih prava", naglasio je Dačić.
Abasador Maroka u Srbiji i predsednik Grupe frankofonih ambasadora Amin Belaž čestitao je Srbiji na unapređenju statusa u Međunarodnoj organizaciji frankofonije.
Belaž je Dačića izvestio da je Grupa formirana 28. juna ove godine i da je za sada čini 17 ambasadora. Izrazio je nadu da će kroz ovaj format uspešno sarađivati sa Srbijom.
Šef srpske diplomatije rekao je da je spreman da nakon ovog inicijalnog sastanka nastavi redovne kontakte i saradnju sa Grupom frankofonih ambasadora u Srbiji.
Sastanku su prisustvovali ambasadori Maroka, Egipta, Francuske, Rumunije, Kipra, Libana, Švajcarske i Tunisa, predstavnica Ujedinjenih nacija u Srbiji, šef kancelarije Saveta Evrope, otpravnici poslova Kanade, Belgije, DR Konga, Gvineje, Poljske i direktor Francuskog instituta u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić sa ambasadorima o statusu u Međunarodnoj organizaciji frankofonije

Izvor: Danas, 08.Nov.2018

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa predstavnicima Grupe frankofonih ambasadora u Beogradu i zahvalio im na podršci Srbiji za unapređenje statusa u Međunarodnoj organizaciji frankofonije. Članak Dačić sa ambasadorima o statusu u Međunarodnoj organizaciji frankofonije...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.