Dačić sa polaznicima Vojne akademije

Izvor: RTS, 27.Jan.2017, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa polaznicima Vojne akademije

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić obratio se polaznicima 6. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Vojne akademije koji su posetili Ministarstvo spoljnih poslova u okviru programa poseta važnim državnim institucijama čiji poslovi obuhvataju oblast bezbednosti i odbrane.
U grupi polaznika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su i najviši državni funkcioneri: potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kao i službenici državnih i drugih značajnih institucija u zemlji, visoki oficiri Vojske Srbije kao i pripadnici oružanih snaga zemalja iz okruženja (Republike Slovenije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine).

Ministar Dačić upoznao je polaznike sa organizacijom i delokrugom rada Ministarstva spoljnih poslova, kao i sa spoljno-političkim prioritetima Srbije.
Ukazao je na aktivno zalaganje Srbije na izgradnji i očuvanju dobrosusedskih odnosa i rešavanju svih otvorenih pitanja kroz dijalog.
Takođe je istakao značaj razvoja diplomatskih odnosa sa našim tradicionalnim partnerima u Evropi i svetu, ali i sa drugim zemljama sa kojima su odnosi bili zapostavljeni u prethodnom periodu.
Napomenuo je da, u kontekstu sagledavanja bilateralnih odnosa sa drugim državama, važan element predstavlja i činjenica da li su priznali ili ne jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova.
Ministar Dačić je rekao da je strateški prioritet spoljne politike Srbije punopravno članstvo u EU, ali da treba otvoreno reći da je proces otvaranja i zatvaranja pregovaračkih poglavlja praćen raznim uslovljavanjima pojedinih zemalja članica.
U kraćim crtama govorio je i o bezbednosnoj politici iz domena nadležnosti Ministarstva spoljnih poslova kao i o značaju ponovnog uvođenja ekonomske diplomatije.
Pored ministra Dačića polaznicima su se obratili i vršilac dužnosti pomoćnika ministra za bilateralnu saradnju Goran Aleksić, vršilac dužnosti pomoćnika ministra za bezbednosnu politiku Branimir Filipović, kao i načelnik Odeljenja za sektorske politike Evropske unije Sanežana Stojić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić držao predavanje, slušali i Stefanović, Vulin i Mali

Izvor: B92, 27.Jan.2017

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić obratio se polaznicima 6. klase visokih studija bezbednosti i odbrane Vojne akademije koji su posetili MSP...Poseta je organizovana u okviru programa poseta važnim državnim institucijama čiji poslovi obuhvataju oblast bezbednosti i odbrane...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.